Искат от Брайън Сингър да плати $150 хил. по делото за изнасилване

Режисьорът продължава да отрича обвиненията

„Господин Сингър отрича дори да познава този човек, камо ли да е контактувал с него преди повече от 15 години“, казва адвокатът на режисьора. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Искат от Брайън Сингър да плати $150 хил. по делото за изнасилване

„Господин Сингър отрича дори да познава този човек, камо ли да е контактувал с него преди повече от 15 години“, казва адвокатът на режисьора. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холивудският режисьор Брайън Сингър може да се отърве от едно от основните обвинения в сексуално насилие, по които трябва да отговаря пред съда, ако се съгласи да плати 150 хил. долара в споразумение по делото за изнасилване на 17-годишно момче през 2003 г., пише „Гардиън“.

Сезар Санчес-Гузман внесе жалба в съда през декември 2017 г. срещу режисьора на „Супермен се завръща“ и няколко филма от поредицата за Х-мен. Ищецът твърди, че бил насилен по време на парти на яхта край Сиатъл. Сингър категорично отрече обвиненията. Скоро след това стана ясно, че Декстър Флечър ще го замени като режисьор на „Бохемска рапсодия“.

На 14 юни назначеният синдик по банкрута, обявен от Санчес-Гузман през 2014 г., препоръчал на съда да одобри споразумение за 150 хил. долара между Санчес и Сингър. Основанието е, че искът на Санчес-Гузман срещу режисьора не е бил включен в списъка на активите му и че приходите му трябва да бъдат на разположение на неговите кредитори.

Андрю Бретлър, адвокат на режисьора, коментира, че клиентът му продължава да пледира за невинност:

„Господин Сингър отрича дори да познава този човек, камо ли да е контактувал с него преди повече от 15 години“.

През януари 2019-а списание „Атлантик“ излезе с информация за четирима мъже, които обвиняват Сингър в сексуален тормоз над тях, когато са били непълнолетни.

Bookshop 728×90