POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Искате кариера в Холивуд? Купете си я за 16 хиляди паунда

Създателите на филма "Игра на кодове" търгуват със стаж в компанията им. - Искате кариера в Холивуд? Купете си я за 16 хиляди паунда

Създателите на филма "Игра на кодове" търгуват със стаж в компанията им.

Компанията, продуцирала филма „Игра на кодове”, предлага на търг тримесечен неплатен стаж. Наддаването започва от 16 хиляди британски лири, което се равнява на 25 хиляди долара, съобщава „Индипендънт“.

„Уейнстийн къмпани”, която е собственост на мултимилионера Харви Уейнстийн, ще дари средствата от платения стаж за благотворителност. Парите ще бъдат дарени на Американския съюз за граждански права на Южна Калифорния.

От продуцентската компания твърдят, че този, който си откупи чиракуването, ще „научи всички вратички във филмовия бизнес”. Някои от участниците в аукциона, който свърша след броени часове, вече демонстрираха желанието си да стажуват при филмовия магнат. Те са склонни да платят повече от 5 хиляди паунда на месец за привилегията да работят в холивудската продуцентска къща.

Таня де Грунуолд, основател на Graduate Fog – сайт, който се бори за правата на стажантите и който привлече внимание към търга, твърди, че този аукцион говори сам за себе си, насочвайки вниманието към разнообразието в Холивуд. След като бяха обявени номинациите за „Оскар” миналия месец, трендът #ОскаритеСаТолковаБели заля мрежата в Щатите, обвинявайки Американската филмова академия, че не е предложила за приза представители на малцинствата в Меката на киното в по-важните категории.

„Ако супербогатите искат да профукат толкова пари за глупави и безпредметни преживявания на звездите и да дарят приходите от тези събития за добри каузи, това е тяхна работа. Но да предлагаш на търг работа, до която повечето от младите кинофенове никога няма да припарят, е нещо съвсем различно. Дори ако става дума за благотворителност. Фактът, че тази ценна, променяща завинаги кариерата възможност се продава, просто не е правилен“, споделя вижданията си Де Грунуолд.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90