Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Истина ли е? Данаилов благодари на пресата

Ламбо: Усетих истинска човешка подкрепа

 - Истина ли е? Данаилов благодари на пресата

Свидетели сме на нещо удивително: Най-голямата звезда в българския театър и кино благодари на вестниците, отразили по достоен начин скръбта по любимата му жена! Същият, който бе разпънат преди време от медиите заради свои стари „подвизи”.

“Едва сега – 24 часа след поклонението пред моята скъпа съпруга и съратница в живота, успях да видя това, което сте отразявали по този повод”, написа Стефан Данаилов до редакцията на в. „24 часа”.

Часове след раздялата с жена му, той е намерил за важно и уместно да пише до пресата, която изпрати съпругата му с красиви истории, каквато е била и самата Мария приживе. Най-прославеният ни актьор отвърна с няколко добри думи на вниманието към него – нещо, което по-малко известните му колеги биха коментирали с омраза, с досада или в „най-добрия” случай като нещо, което им дължат.

“Усетих истинска човешка подкрепа и достойно представяне на моменти от нашия съвместен път. Не зная как сте успели да намерите толкова интересни снимки и факти от нейната биография, но признавам, че ме развълнуваха много и интервютата, взети от вашия екип, от други хора, в които намерих много спомени за нейни постъпки, които бях вече забравил. Благодаря на целия екип на “24 часа”, който отдели толкова много редове от страниците си, за да покаже една отдадена на доброто и истината българска жена, каквато без съмнение бе моята Мария. Благодаря ви сърдечно! Позволете ми чрез вашия вестник да благодаря и на десетките приятели, колеги и дори непознати хора, които ме подкрепиха в този труден за мен момент. Това ми дава кураж за следващите дни!”, пише Данаилов.

В това четене на събраните след погребението вестници вероятно е имало голяма болка и очакване за нови удари след унижението в последните години около разкритията в личния му живот, които бихме приели за нещо нормално, ако се бяха случили на някой съвсем обикновен човек. Достойнството на Стефан Данаилов пострада по начин, какъвто останалите ни знаменитости, а и всички ние може би не бихме преживели. Срамът от един грях на Васа Ганчева й докара болест, която я покоси до смърт. Ламбо оцеля след появата на незаконнородения му син, макар и нахапан до жълто. И жена му понесе доста, но достойно преглътна всичко.

Благородство ли е тази благодарност към пресата, непозната за родните обноски учтивост, или молба да бъде повече щаден тепърва? По-скоро е утеха, която е получил от най-неочакваното място в този тежък момент. Получил е подкрепа за нещо съкровено и изключително важно за него. Писмото на Стефан Данаилов е и урок да бъдем по-жалостиви към премеждията на хората от екрана.

Сила да напишат такова писмо имат малцина от публичните личности у нас. А усет да го направят – още по-малко. Колкото до жестокостта и липсата на уважение към личното пространство на звездите в пресата – те не са явление, несвързано с поведението на българските ВИП-ове, а най-често защитна реакция. Искат се свръхчовешки качества, за да се абстрахираш от агресивната простащина и да величаеш дарбите й на сцената.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС