Исторически концерт на „Лед Цепелин“ безплатно в Ютюб

Концертният запис „Celebration Day“ ще бъде активен ограничено време

Концертът на „Лед Цепелин“ в Лондон през 2007 г. е първото събитие от 27 години, на което групата е хедлайнер. Снимка: Стопкадър - Исторически концерт на „Лед Цепелин“ безплатно в Ютюб

Концертът на „Лед Цепелин“ в Лондон през 2007 г. е първото събитие от 27 години, на което групата е хедлайнер. Снимка: Стопкадър

Един от легендарните концерти на „Лед Цепелин“ ще бъде излъчен безплатно в Ютюб на 30 май. „Celebration Day“ от 2007 г. е записан в лондонската зала „O2 Арена“ и е в чест на основателя на „Атлантик Рекърдс“ Ахмет Ертеюн.

Началото на стрийминга започва в 22 ч. българско време и линкът ще остане активен в следващите три дни. Може да го гледате в официалния канал на „Лед Цепелин“ в Ютюб.

Концертът от 2007 г. е първото шоу на „Цепелин“ от 27 години, на което групата е хедлайнер. На сцената излизат Робърт Плант, Джими Пейдж и Джон Пол Джоунс. Партнира им Джейсън Бонам, син на барабаниста Джон Бонам. Над 27 млн. души се опитват да спечелят билет за събитието, вземайки участие в лотария, активна за целия свят.

Над двучасовият концерт на групата включва 16 от най-големите им хитове – „Whole Lotta Love“, „Kashmir“, „Stairway to Heaven“, „Dazed and Confused“, „Black Dog“. Концертен запис и албум от концерта излизат през 2012 г. и печели „Грами“ за най-добър рок албум.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Същата година записът е излъчван и в кината, включително и у нас.

МОЦАРТ – РЕКВИЕМ

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3