Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Историкът Емил Джасим нападнат

„Да, езикът на омразата винаги води до физическо насилие и болка“, пише учителят, чиито позиции му създадоха симпатизанти и врагове

Емил Джасим, историк и общественик   - Историкът Емил Джасим нападнат

Емил Джасим, историк и общественик

Днес съвсем наистина ме нападна непознат.
Нанесе ми тежки удари в тялото и краката, докато крещеше немислими заплахи.
Имам и видео, което успях да спася, въпреки желанието на лицето да ми отнеме телефона.
Сега отивам към Съдебна медицина, след като дадох показания в 4-то РУ на СДВР.
Болят ме много единия крак и стомаха. Дано всичко е наред и няма тежки поражения.
Очаквам МВР и прокуратурата да накажат нападателя с цялата строгост на закона.
Да, езикът на омразата винаги води до физическо насилие и болка.
Емил Джасим, 23. 03. 2017, 18: 25 ч.

Преподавателят по история Емил Джасим споделя в личния си профил, че е бил нападнат и удрян от непознат в София. Това става седемнадесет дни след като ноторно известни сайтове като fakenews.bg разпространиха невярната „новина”, че такова нападение вече се е случило.

Джасим е успял да заснеме нападателя с телефона си и е отишъл в Четвърто районно управление, където извършителят междувременно вече е задържан. Самият нападател веднага се е свързал с адвокат.

Емил Джасим е популярен най-вече като новатор в подхода си към учебния материал и учениците, както и с дейната си гражданска позиция, която му спечели както приятели, така и противници. Редовна мишена на злонамерен интерес от сайтове и други медии, споделящи едни и същи крайно груби и неверни текстове, съставени по обща рецепта, Джасим не е спирал публичната си активност.

Заплахите срещу обществено ангажирани личности не са рядкост в социалните мрежи и в коментарните секции на сайтове, споделящи крайно антидемократични позиции.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg