Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Историята на един призрак под бомбардировките в София

Излезе трейлърът на новия анимационен филм на братя Гелеви (видео)

Сюжетът на филма се развива в София по време на Втората световна война. Илюстрация: Пенко Гелев - Историята на един призрак под бомбардировките в София

Сюжетът на филма се развива в София по време на Втората световна война. Илюстрация: Пенко Гелев

София е под постоянната заплаха на бомбардировките по време на Втората световна война. Една вечер художник се прибира в ателието си и заварва призрак, който настоява да му разкаже историята си – за любовта си към Лора и за това как обстоятелствата и смъртта са ги разделили…

Така започва анимационният филм за възрастни „Призрак“ на Сотир и Пенко Гелеви, чийто трейлър вече е наличен в публичното пространство. Премиерата ще бъде в рамките на фестивала „Златен ритон“, който започва на 4 декември и ще продължи до 10 декември. „Призрак“ ще бъде излъчен онлайн на 5 декември (събота), от 14 часа, в рамките на анимационната програма. Но той ще бъде пуснат и за свободно гледане, докато трае фестивалът.

Режисьор е Сотир Гелев, художник – Пенко Гелев, с анимирането се е заел Благой Димитров, а музиката е на Румен Бояджиев-син. „Призрак“ е с дължина 28 мин.

Рисуваната история е в мрачни сиви тонове, а действието се развива по улиците на София отпреди 80 години. Някои от местата, като дворовете и малките улички около Докторската градина, днес все още запазени, лесно могат да бъдат разпознати.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90