Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ирландски депутат: Ноевият ковчег е факт, а човекът не влияе на климата

Всевишният Бог се грижи за времето и ние нищо не можем да направим по въпроса, твърди противоречив народен представител

Всеки си има право на мнение, само че аз се основавам на факти, казва Дани Хийли-Рей. - Ирландски депутат: Ноевият ковчег е факт, а човекът не влияе на климата

Всеки си има право на мнение, само че аз се основавам на факти, казва Дани Хийли-Рей.

Историята за Ноевия ковчег е факт и тя оспорва теориите за климатичните промени. Подобно мнение може да бъде срещнато тук-там из социалните мрежи, но наистина е странно, когато бъде изказано в национален парламент. Точно това направи и независимият ирландски депутат Дани Хийли-Рей – като заяви, че мнението му се основава на „факти и история“, предава британският „Индипендънт“. Народният представител, който е и собственик на заведение, коментира, че климатолозите прекаляват с темата, защото са добре финансирани.

Депутатът от Килгарвън, графство Кери, каза по време на парламентарен дебат по-рано тази година:

Всевишният Бог се грижи за времето и ние нищо не можем да направим по въпроса“.

След яростна реакция срещу забележките му, той добави:

Всеки си има право на мнение, само че аз се основавам на факти. Фактите са тук и историята го доказва. Имали сме ледников период. Имало го е Ноевия ковчег. Имаме ги всичките тези истории. Имаме доказателства за Големия глад от 1740, предизвикан от две години постоянен дъжд. Това са факти. Имало е векове, когато страната е била топла и суха и векове с много дъжд и студ. Така че – това са факти“.

Хийли-Рей добави, че макар и практикуващ католик, той не е „прекален светец“.

Депутатът попадна в международните новини през 2013, когато поиска полицията да издава разрешителни за шофиране в нетрезво състояние, позволяващи в селските райони да се кара лек автомобил и при повече от минимално допустимите проби алкохол в кръвта. Той твърдеше, че хората не могат да пият в кръчма, ако след това ще трябва да шофират до дома, поради което си купуват алкохол от супермаркетите, което не само унищожава местния бизнес, но и води самите клиенти до депресия, тъй като се отдават на чашката сами вкъщи вместо в заведенията, сред приятели. Той каза, че трима негови редовни клиенти са се самоубили, включително и по тази причина.

В интервю г-н Хийли-Рей е заявявал и че би застрелял всеки, който нахлуе в дома му:

„Първо бих се целил в краката на нарушителя. Бих го обездвижил или нещо такова, ако няма как иначе да се справя с него. Нямам проблем с това. Нелепо е, че законът всъщност е в полза на престъпника в някои случаи“.

Той коментира и подигравките срещу себе си в ирландските вестници:

„Хората, дето ме критикуват, пропускат, че критикуват моите гласоподаватели и омаловажават мнението им“.

Според температурната статистика средните световни температури са се увеличили с един градус за век. През това време нивата на въглероден диоксид и други газове, отделяни при изгарянето на фосилни горива, образуващи парников ефект, също са нараснали.  Лабораторни експерименти показват, че добавянето на въглероден диоксид в съд, пълен с въздух, увеличава скоростта на затоплянето му.

Мнозинството учени, включително британската Метеорологична служба, НАСА и държавни институции в Китай и по целия свят поддържат идеята, че човешкият вид драматично влияе на климата. Геолози дори обмислят обявяването на нова геологична ера заради продължителността на човешкото влияние върху климата.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах