Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Италианските павилиони за ваксинация обозначени с иглика, символ на регенерацията

Известен архитект ги проектира безплатно

Игликата върху покривите на павилионите се забелязва отдалеч. Визуализация: Стефано Боери - Италианските павилиони за ваксинация обозначени с иглика, символ на регенерацията

Игликата върху покривите на павилионите се забелязва отдалеч. Визуализация: Стефано Боери

Стотици дървени павилиони за ваксинация предстои да бъдат издигнати в Италия през януари, когато страната ще започне да имунизира гражданите с ваксина за Ковид-19. Те ще се отличават по игликата, изобразена на покрива им – символ на регенерацията, казва архитектът Стефано Боери, който стои зад проекта.

Общо 1500 кръгли павилиона ще бъдат поставени в градските центрове и по площади, пише Си Ен Ен. Ще бъдат изработени от дърво и покрити с текстил.

„Ваксинирането ще бъде акт на гражданска отговорност, любов към ближния и преоткриването на живота. Ако животът ни е заключил по домовете ни и в болници, ваксината ще върне контакта ни с живота и природата, която ни заобикаля“, добави той.

Боери е един от известните италиански архитекти, познат най-вече със сградата „Вертикалната гора“, на чиято фасада растат живи дървета и растения.

Проектът за шатрите е създаден безплатно, казват от студиото му.

Италия е регистрирала над 65 хил. смъртни случая, свързани с Ковид-19, от началото на пандемията, според данни на университета „Джонс Хопкинс“. В страната, както и в други държави в Европа, се отбелязва спад на доверието към ваксинирането като цяло, което притеснява учените – през 2018 г. правителството отмени задължителните ваксинации за италианските ученици.

Елегантните павилиони за ваксиниране ще бъдат поставени в градските центрове и площади. Визуализация: Стефано Боери

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg