Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ицо Хазарта: На Пепи Москов май не му е попадала „Приказка за стълбата“

Да гледаш някой като мен в неделя вечер да говори за политика? Драматичен край на старата година, казва рапърът

Хората, които могат да разсъждават, знаят какво се случва, знаят каква е истината, заяви Ицо Хазарта. - Ицо Хазарта: На Пепи Москов май не му е попадала „Приказка за стълбата“

Хората, които могат да разсъждават, знаят какво се случва, знаят каква е истината, заяви Ицо Хазарта.

Лаконичен и директен, какъвто винаги е бил. В неделя вечер пред Светослав Иванов в „120 минути“ по Би Ти Ви Ицо Хазарта с няколко изречения коментира някои от най-наболелите политически и обществени проблеми в последно време у нас.

Провокиран от водещия да отговаря на снимки и тематични заглавия, на „Сексът и съдът“ и колаж на съдийките Румяна Ченалова и Владимира Янева, рапърът заяви:

„Ако съм искал да го опиша, съм щял още преди пет години да го направя“.

Отказа обаче да поясни какво иска да каже, добавяйки, че това е пълният му коментар – и който го е разбрал, го е разбрал. Навярно обаче реферира към изказване на Янева, изтекло чрез сайта „Биволъ“, че ако е искала да преспи с Бойко Борисов, е щяла да го направи преди пет години.

Темата за Реформаторския блок, към който Хазарта при създаването показа пристрастия и дори имаше съвместно интервю с Радан Кънев, му отне малко повече време – в контекста на събитията около здравния министър Петър Москов:

„Тук ще е трудно с едно изречение, не знам дали си струва да задълбаваме. Има едно произведение на Христо Смирненски „Приказка за стълбата“. Може би на Пепи Москов не му е попадало.

Представяш ли си какво е да седнеш в неделя вечер пред телевизора, шест и половина, и да видиш някой като мен да говори за политически идеи и конструкции? Това е наистина драматичен край на старата година“.

В интервюто отпреди време рапърът заяви, че подкрепя идеи, а не конструкции. Попитан сега какво е останало при Реформаторите – идеите или конструкциите, както и дали все още смята, че над тях няма кукловоди, Хазарта отвърна:

„Не знам какво да кажа. Хората, които могат да разсъждават, знаят какво се случва, знаят каква е истината. Тези, които нямат тази способност, дори да им кажеш позицията си, те не променят своята, променят по-скоро отношението си към теб или се питат „тоя какви ли пари е взел, за да говори тия работи по телевизията“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90