Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ицо Хазарта сравни затварянето на ресторантите с Холокоста

Рапърът изрази недоволство от скоростта, с която се прави ваксинацията у нас

Ицо Хазарта заяви, че не иска да става защитник на ресторантьорите, но иска да знае кога ще им бъде разрешено да работят. Снимка: Стопкадър от Би Ти Ви - Ицо Хазарта сравни затварянето на ресторантите с Холокоста

Ицо Хазарта заяви, че не иска да става защитник на ресторантьорите, но иска да знае кога ще им бъде разрешено да работят. Снимка: Стопкадър от Би Ти Ви

Ицо Хазарта се обърна към здравния министър с „приятелю“ и го сравни с Хитлер в предаването на Цветанка Ризова „Лице в лице” по Би Ти Ви в понеделник вечерта. Сравненията бяха опит на рапъра да отговори на репликата на проф. Костадин Ангелов „в момента ресторантите не са ни приоритет“, както сам се изрази – „с прости думи“.

„Не съм идиот и знам, че в Европа няма отворени кръчми и дискотеки, но ще го кажа така: виж, приятелю, ти си горе-долу на моите години, станал си професор по медицина, това говори за висок интелект, избрали са те за министър, което обезсмисля предишното ми изречение. Не мога да приема човек на такова високо ниво да каже на някой българин, че той не е приоритет. Всеки българин е приоритет, ние сме една шепа хора и всички ние сме зависими един от друг, колкото и някой да не вярва в това. Навремето един европейски политик е преценил, че евреите не са ни приоритет, и макар методите да са се променили доста, крайният резултат се очертава да е един и същ.“

Цветанка Ризова му напомни да не влиза в зоната си на некомпетентност, както е бил посъветван след публикацията си във Фейсбук в защита на ресторантьорите. На това Хазарта отговори с думите:

„В настоящото правителство министърът на екологията е добър танцьор, министърът на енергетиката е добър счетоводител, а техният началник е бодигард на по-предишния министър-председател. Казвам го не с негативен оттенък, а като доказателство, че във всяка една професия може да има читави управници“.

Рапърът обясни и какво се разбира под администрация в България в опит да обясни защо не може да се говори за преквалификация на засегнатите от коронавируса професионалисти.

„Под администрация най-често имаме предвид дама или господин в държавно учреждение, те ни поглеждат, ако са в настроение казват „добър ден“, дават ни един бял лист, пишем трите си имена и ЕГН, те взимат листа, бият печат, слагат го в чекмедже и продължават да си гледат телефона. Защо тези хора не се преквалифицират, вместо хората, които са се набълбукали с кредити, които се опитват да правят бизнес в България?”

Вижте още: ИЦО ХАЗАРТА ИСКА РЕСТОРАНТИТЕ ДА БЪДАТ ПРИОРИТЕТ

Изпълнителят, чието име по паспорт е Христо Петров, заяви, че не иска да става защитник на ресторантьорите, но иска да знае кога ще им бъде разрешено да работят. Отговорът на този въпрос, каза той, обикновено е „стига сте ревали”. Винаги се казвало, че има по-важни проблеми от този.

„Създава се впечатление, че е нахално да питаш”, заяви певецът.

Хазарта потвърди, че иска да се ваксинира, но изрази недоволство от скоростта, с която тече ваксинацията в България.

„Но като дойде моят ред, или вирусът няма да го има, или мен“, каза гостът.

Цялото участие на Ицо Хазарта в „Лице в лице“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90