Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ивайло Христов след наградата в Москва: Оказа се, че в киното не сме каръци

Щастлив съм, че трудът, старанието и удоволствието от работата ни донесоха този успех, сподели режисьорът

Председателят на журито Жан-Жак Ано заявил на награждаването, че филмът на Ивайло Христов e най-силната творба на фестивала в Москва. - Ивайло Христов след наградата в Москва: Оказа се, че в киното не сме каръци

Председателят на журито Жан-Жак Ано заявил на награждаването, че филмът на Ивайло Христов e най-силната творба на фестивала в Москва.

„Щастлив съм, че ни оцениха. Щастлив съм и от това, че целият екип на филма още докато снимахме филма, беше много мотивиран. Щастлив съм и че трудът, старанието и удоволствието от работата ни донесоха този успех. Прегръщам всички и им благодаря“, сподели пред „Площад Славейков“ режисьорът Ивайло Христов след завръщането си в София от Москва.

В руската столица в петък вечерта Христов триумфира с голямата награда „Златен Георги“ на Московския кинофестивал, присъдена му за филма „Каръци“. Призът му бе връчен от председателя на журито Жан-Жак Ано с думите, че всички в комисията са гласували единодушно за българския филм, защото е бил най-силният в състезателната програма.

От екипа на „Каръци“ в Москва е присъствал единствено Ивайло Христов. В близките дни режисьорът планира парти, на което да покани всички, участвали в създаването на филма, за да споделят радостта от добре свършената работа.

„Оказа се, че в българското кино не сме чак такива каръци – засмя се Христов. –  Надявам се да опровергаем тази тенденция. Дано да се случват и по-добри неща.“

Филмът „Каръци“ ще бъде пуснат по кината в България вероятно наесен, през октомври или ноември. Филмът ще бъде показан и на други фестивали – през месец септември лентата ще бъде представена на „Сан Себастиан“.

В момента Ивайло Христов не прави планове нито за нови спектакли, нито за други филми:

„Засега ми се иска само да дойде лятото, за да си почина малко. Не мисля за никакви други пътища, единствено за пътя към морето.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90