Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Иван Ласкин: Повярвах в театъра, а не в простащината на „Раковски“

Актьорът на една сцена с Александра Сърчаджиева и Фънки наесен

Иван Ласкин дълги години бе на щат в Театър „Българска армия“. - Иван Ласкин: Повярвах в театъра, а не в простащината на „Раковски“

Иван Ласкин дълги години бе на щат в Театър „Българска армия“.

Благодаря на колегите от Старозагорския театър за това, че ме накараха да повярвам във верните очи, в истината, в истинската театрална професия, а не в простащината и мечкарщината на „Раковски“, каза актьорът Иван Ласкин по Би Ти Ви, поканен да разкаже за новия си спектакъл „Иванов“ по Чехов в града на липите.

„В Стара Загора няма мечкарщина. Събрали сме се да направим едно представление, не защото играем в някакъв сериал“, заяви той.

„Не мога да повярвам как е възможно да има разделение между „Раковски“ и провинцията“, гневи се актьорът и добави, че не иска да е негативен, но до гуша му е дошло от „тези тъпанари, които ни управляват“. Иван Ласкин напомни, че театърът съществува от хилядолетия и много министри са се сменили за това време. „Винаги ще трябват обущари, както казваше Крикор Азарян“, добави той.

„Аз апелирам актьорите да не се поддават на простаци – като директори, на некадърници – като ръководници, а да бъдат свободни“, призова Ласкин.

Актьорът си спомни за своите учители през годините: „Аз имах великолепния Здравко Митков, великолепния Валентин Ганев, те ми дадоха пътя, с много любов, с много истина. Имах хора като Петър Попйорданов, от когото винаги съм се учил, като Велко Кънев, играл съм с Асен Миланов на една сцена, Наум Шопов, гения Димитър Петров – от тях съм взимал. И то не е да вземеш меркантилно, да си кажеш „ще го имитирам“. Енергията се влива в душичката ти“.

Иван Ласкин и любимата му Александра Сърчаджиева ще играят на една сцена след септември, стана ясно още от интервюто. В театралния проект, забулен в мистерия засега, участват още Кирил Ефремов, Боби Захариев и Фънки. „Репетираме тук в съседство, вероятно есента ще излезе, зависи как ще се наредим като време“, каза актьорът.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС