Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Иван Вазов Оупън (снимки, видео)

Ремонтите в центъра на София създават трудности за живеещите наоколо, но на ул. „Иван Вазов“ предоставят отлични възможности за спорт на гражданите. Снимка Димитър Караниколов  - Иван Вазов Оупън (снимки, видео)

Ремонтите в центъра на София създават трудности за живеещите наоколо, но на ул. „Иван Вазов“ предоставят отлични възможности за спорт на гражданите. Снимка Димитър Караниколов

Вече втора година централната столична улица „Иван Вазов“ е в ремонт. Вдъхновен от турнира „Уимбълдън“, завършил преди дни, Момчил Захариев забелязва, че червеният чакъл на улицата прилича на клей корт, и решава да поиграе с приятели, а Димитър Караниколов заснема мача с дрон.

Ремонтите продължават – игрите също, така че подобни импровизирани кортове и игрища за други спортове може да изникнат на още топ локации в София.

Снимка: Димитър Караниколов

IVAN VAZOV OPEN from Dimitar Karanikolov on Vimeo.

Америка за България

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3