Иво Димчев озвучава изложба в Балната зала на Двореца

Публиката може да присъства на неговите „Роялни следобеди“, разглеждайки платна на стари майстори

Иво Димчев ще озвучава в продължение на шест дни изложбата „Дворецът за изкуството“. Снимка: Национална галерия  - Иво Димчев озвучава изложба в Балната зала на Двореца

Иво Димчев ще озвучава в продължение на шест дни изложбата „Дворецът за изкуството“. Снимка: Национална галерия

Националната галерия предоставя на Иво Димчев Балната зала на Националната галерия – Двореца за поредица изпълнения, които ще озвучават изложбата „Дворецът за изкуството“. Артистът ще свири и пее на живо своя оригинална музика между 2 и 7 юни.

След края на сесиите, озаглавени „Роялни следобеди“, записите ще бъдат издадени в акустичен албум. Проектът е в сътрудничество между MOZEI (на Димчев), Националната галерия и Българското национално радио.

„Ако искате да се насладите на тази особена симбиоза между един Дворец, един глас, едни картини и едни песни… Заповядайте!“, кани почитателите си артистът.

За изпълненията на Иво Димчев не е необходимо да се плати отделна цена, достатъчен е билетът за посещение – 3 лв. с намаление за учащи и пенсионери и 6 лв. за възрастни, за деца до 12 г. е безплатно, всеки четвъртък цената е 2 лв.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Изложбата „Дворецът за изкуството“ представя произведения, част от колекцията на царското семейство, на художници като Антон Митов, Иван Мърквичка, Ярослав Вешин, Никола Петров, Атанас Михов, Александър Божинов.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3