Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

400 автори в анонимна битка за нов БГ роман

Наградата за победителя - 3 хил. лв. и отпечатване на книгата му

 - 400 автори в анонимна битка за нов БГ роман

„Сиела“ обявява победителя в първия национален конкурс за нов български роман, проведен анонимно. Във вторник името на автора и творбата му ще станат известни на матине в книжарницата в подлеза на СУ „Св. Климент Охридски“ точно по обяд. Журито ще определи най-добрия текст, без да знае чий е.

В издателството са били пратени над 400 ръкописа. В комисията, изчела всичките, са Захари Карабашлиев, Амелия Личева, Любен Дилов-син, Ваня Щерева и Пепа Георгиева. Засега е известно, че до финала са достигнали 10 романа.

Победителят ще получи 3000 лв. и възможността романът му да бъде отпечатан. Награда ще има и за автора, останал втори – неговата книга също ще излезе от печатницата.

„Щастлив съм от огромния интерес към конкурса за анонимен роман! Радостен съм, че имаме единодушно избрани победители. Имаше и страхотни ръкописи, с авторите на които ще работим при тяхно желание. С две думи – конкурсът завърши, но четенето продължава“, казва Захари Карабашлиев.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС