СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Избират директор на Театър „199“

Ани Монова успя да опази сцената на "199" от театралната чалга. Снимка: Румен Добрев - Избират директор на Театър „199“

Ани Монова успя да опази сцената на "199" от театралната чалга. Снимка: Румен Добрев

Дежурните мераклии за директори в арта изпуснаха шанса да премерят сили и за Театър „199“. Ръководното кресло на най-успешния малък театър у нас е вакантно, след като мандатът на Ани Монова изтече.

В Министерството на културата очакваха претенденти за поста до 9 юни. „Площад Славейков“ научи кои са имената им – ако изключим самата Монова, която ще се бори за възможността да продължи политиката си в „199“, най-сериозната кандидатура е на Петър Кауков – зам.-директор на Младежкия театър. За директор са подали документи още два актьори – Радост Костова, носител на „Аскеер“ за изгряваща звезда през 1993 г., бивш зам.-кмет на Сливен, и Огнян Дочев – неизвестно име за широката публика.

Голяма е вероятността Ани Монова да получи още един мандат за директор на „199“. Тя пое театъра след смъртта на Валентин Стойчев през 2007 г. и вече 7 години го управлява така, че го опази от чалгата. А това е истински героизъм на столичната ул. „Раковска“, по която зрителите напоследък ходят не на театър, а на лов за „мечки“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg