Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Избират любимата книга на българските читатели

Може да се гласува само за заглавия, издадени миналата година

Участниците в допитването могат да избират между близо 300 заглавия, определени от българските издатели. Но читателите могат да добавят и свои предложения. - Избират любимата книга на българските читатели

Участниците в допитването могат да избират между близо 300 заглавия, определени от българските издатели. Но читателите могат да добавят и свои предложения.

Анкета ще определи любимата книга на българските читатели. „Моята любима книга – 2015“ ще бъде избрана чрез гласуване онлайн в сайта „Всичко за книгите“ – организатор на инициативата.

От 29 февруари всеки над 16-годишна възраст може да даде гласа си за изданието, отпечатано в рамките на миналата година.

Анкетата ще протече на два етапа. Първият – от 29 февруари до 8 март – ще даде възможност на читателите да подкрепят своите любими книги в шест категории: „Съвременна художествена проза и поезия“, „Трилъри и криминална литература“, „Фантастика, фентъзи и хорър“, „Дамски романи“, „Исторически романи“ и „Нехудожествена литература“. Вторият етап ще протече от 11 до 17 април и в него 18-те финалисти – по 3 книги от всяка категория – ще се борят за титлата „Любима книга на България”.

Целта на организаторите е да разберат какво обичат да четат най-много българите – кои са предпочитаните от тях жанрове, какви теми ги вълнуват, кои автори са им любими и кои сред тях са родните писатели. Намерението им е да обърнат внимание на актуалните книги, да дадат възможност на читателите да определят своите фаворити в различните жанрове, да предизвикат „активен диалог“ за съвременната литература и за определящите литературни тенденции.

Участниците в допитването могат да избират между близо 300 заглавия, определени от българските издатели. Читателите също могат да добавят свои предложения, „стига да отговарят на условията на конкурса“, уточняват организаторите.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС