Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Изборите решават кой ще е директор на Филхармонията

ГЕРБ гласят Николай Младенов за премиер

Николай Младенов е голям ценител на класическата музика. - Изборите решават кой ще е директор на Филхармонията

Николай Младенов е голям ценител на класическата музика.

Парламентарните избори ще решат кой ще бъде директорът на Софийската филхармония. Звучи като виц, но не е. Всяка власт си идва и с началниците в културата. 

Ако ГЕРБ спечели предстоящите избори, премиер ще стане не Бойко Борисов, а бившият външен министър Николай Младенов, разкриха запознати пред „Площад Славейков“. Младенов е племенник на изгонения зам.-директор на Филхармонията Любомир Миролесков. А кума на сватбата му бе снахата на Миролесков – оперната певица Валентина Корчакова.

Николай Младенов се ползва с изключително уважение в музикалните среди, защото преди две години се намеси в делата на културния институт, когато стартира ремонта на зала „България“. Той спаси сезона на оркестъра, защото преотстъпи официалната зала на Външно министерство за репетиции и концерти на симфониците.

Преди дни Любомир Миролесков беше отстранен от шефа си Явор Димитров. Решението му беше изключително странно – поради семейни проблеми в последните 10 години Димитров се явява рядко на работа и фактически всички дела на института бяха движени от Миролесков. Колеги разказват, че Явор Димитров е пред конкурс и е доста мнителен към колегите си. Мандатът му изтича през декември.

Та ако ГЕРБ спечели изборите и Младенов стане премиер, мнението на неговия чичо Любомир Миролесков ще има тежест при избора на нов директор на Софийска филхармония.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90