Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Изборите за шеф на писателите останаха с един кандидат

Ревизионният акт на Съюза ще бъде предаден в прокуратурата

 - Изборите за шеф на писателите останаха с един кандидат

Само един кандидат остана на изборното събрание на Съюза на писателите, научи „Площад Славейков“. От участие във вота, който се провежда днес в Дома на науката и техниката в София, се отказаха всички, освен Боян Ангелов. Останалите – Георги Константинов, Атанас Капралов, Венко Евтимов и Кънчо Атанасов, са се оттеглили възмутени.

Напускането им е заради отказа на временното ръководство на Съюза да бъде прочетен пред всички ревизионния акт за финансовото състояние на сдружението след три мандата управление на Николай Петев (1951-2013).

Боян Ангелов е директор на издателство „Български писател“. За него се твърди, че преди смъртта си шефът на СБП Николай Петев го посочил за свой наследник на поста, въпреки че в сдружението никога не е имало такава практика, а и Съюзът не е семеен бизнес на Петеви.

Боян Ангелов (вляво) е единственият кандидат в състезанието за председател на СБП. На снимаката до него е поетът Николай Милчев.

Боян Ангелов (вляво) е единственият кандидат в състезанието за председател на СБП. На снимаката до него е поетът Николай Милчев.

Ангелов е избраникът на лобито около починалия председател и според писатели от противниковия лагер чрез Ангелов ще бъде направен опит да бъдат прикрити следите от милионите левове, потънали след продажби на съюзни имоти. Напусналите събранието писатели смятат, че отново ще бъде направен опит да се гласува с пълномощни от членовете на СБП, които живеят в провинцията.

Очевидци отчитат една немалка победа – присъстващите са гласували ревизионният акт да бъде предаден на прокуратурата.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90