Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Избран е филмът, който ще представя България на наградите „Оскар“

„Страх“ вече спечели няколко големи филмови отличия (видео)

Светлана Янчева и Майкъл Флеминг в сцена от филма „Страх“ - Избран е филмът, който ще представя България на наградите „Оскар“

Светлана Янчева и Майкъл Флеминг в сцена от филма „Страх“

Филмът на Ивайло Христов „Страх“ е българското предложение за „Оскар“, съобщи Националният филмов център. Комисията за избор на българско предложение е с председател проф. Божидар Манов.

На 38-ия фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ във Варна през 2020 г. филмът спечели голямата награда, наградата за най-добра актриса на Светлана Янчева, наградата на Съюза на българските филмови дейци и наградата на акредитираните журналисти. Заглавието получи и Гран при за най-добър филм на фестивала „Черни нощи“ в Талин, има редица други фестивални участия и отличия.

В „Страх“ Ивайло Христов разказва за безработна учителка (Светлана Янчева), наскоро останала вдовица, която се опълчва на съселяните си, гневни от връзката ѝ със случайно попаднал в селото им мигрант от Африка. В ролята на бежанеца е композиторът и певец Майкъл Флеминг, който живее в България.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах