Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Избраниците на Райна Кабаиванска

Райна Кабаиванска на финалния концерт с учениците от майсторския си клас в неделя в Софийската опера. - Избраниците на Райна Кабаиванска

Райна Кабаиванска на финалния концерт с учениците от майсторския си клас в неделя в Софийската опера.

Петима певци е избрала Райна Кабаиванска от последния си майсторски клас в Нов български университет да продължат обучението си в Италия. Това са Дарина Линкова, Димитър Арнаудов, Костадин Мечков, Матео и Роксана Ферара. Те заминават за Модена и Сиена със стипендии от фондацията на примата.

Избраниците си Кабаиванска посочи сред 14 млади изпълнители от България, Италия, Гърция, Чили, Корея и Пуерто Рико, които показаха най-доброто от себе си на концерта в салона на Софийска опера в неделя вечерта под диригентството на Найден Тодоров. В понеделник учениците на Кабаиванска пяха и в Античния театър в Пловдив.

Събитието бе част от програмата за 80-годишнината на певицата, както и изложбата „Райна Кабаиванска – Божествената“ в столичната галерия VivacomArtHall. Експозицията представя мигове от пътя на дивата в Метрополитън опера, Ковънт гардън, Ла Скала, Римска опера, Театро Реал и Софийска опера. На фотосите виждаме Кабаиванска с велики партньори – Караян, Калас, Павароти, Доминго, Карерас.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg