Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Изчезнаха негативите на „Сибирският бръснар“

Лентата с тв версията на филма изгубена при превоза й от Париж до Рим

Никита Михалков няма никаква представа как са изчезнали кутиите с лентата на „Сибирският бръснар“. - Изчезнаха негативите на „Сибирският бръснар“

Никита Михалков няма никаква представа как са изчезнали кутиите с лентата на „Сибирският бръснар“.

Негативи със специално монтирана телевизионна версия на филма „Сибирският бръснар“ са изчезнали, съобщи Никита Михалков по време на майсторски клас в Ярославл. 68-годишният режисьор обясни, че кутиите с лентата са били изгубени при превоза им от Париж в Рим. С издирването им е ангажиран Интерпол.

„Това е трагедия, ужасно тъжно. Монтирахме специална версия за телевизията – весела, забележителна… Обърнахме се и към Интерпол, но лентата просто потъна вдън земя. Може би кутиите си лежат някъде и ни се присмиват“, обяснява Никита Михалков, без да уточнява кога се е случил инцидентът.

Пълнометражната лента „Сибирският бръснар“ излезе по кината през 1998 г., а през 2000-ата беше анонсирана и нейна тв версия. Тричасовата история за една невъзможна любов в Русия от края на 19 век е най-известният филм на Никита Михалков. Главните роли се изпълняват от Джулия Орманд, Олег Меншиков, Алексей Петренко, Ричард Харис и Владимир Илин. С филма е открит Кинофестивалът в Кан на 1 септември 1999 г. Създателите на „Сибирският бръснар“ получиха Държавната премия на Руската Федерация в областта на литературата и изкуството.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90