Изчезващо изкуство: художник рисува картини върху пясъка (снимки, видео)

В мимолетността на своите картини Никола Фалер вижда особен смисъл.  - Изчезващо изкуство: художник рисува картини върху пясъка (снимки, видео)

В мимолетността на своите картини Никола Фалер вижда особен смисъл.

Творбите му са осъдени за кратък живот, но за времето между отлива и прилива успяват да впечатлят посетителите. Никола Фалер се вдъхновява от природата и работи в интересен жанр – рисуване върху пясък, разказва Би Би Си.

Хърватският художник Никола Фалер създава изчезващо изкуство: лично природата унищожава неговите неговите картини за няколко часа. Използва само материали, взети „назаем” от природата, които скоро се връщат обратно в нея. Твори своите произведения по пясъчни плажове, „рисувал” е върху трева с опадали листа, прави скулптури от слама, а през зимата – от сняг.

Никола Фалер, „Овца“. Снимка: „Слама артфест“

Никола Фалер. Снимка: „Слама артфест“

Никола Фалер. Снимка: „Слама артфест“

В мимолетността на своите картини Фалер вижда особен смисъл. Художникът вярва, че изкуството не може да бъде унищожено. След като си взаимодейства с природата, то не изчезва безследно, а продължава да живее, но под различна форма.

Художникът от Осиек прави скулптури за „Слама артфест”, а наскоро – по покана на организаторите на фестивала за „улично и речно изкуство Дзен Опузен“ в Южна Хърватия, вместо върху поле и със слама заработи с пясък на плаж.

Bookshop 728×90