POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Изкуствен интелект предрече края на земната цивилизация

Хората се превръщат в биороботи преди да изчезнат (видео)

Съществата на бъдещето - хора, прилични на биороботи. Снимка: Стопкадър от видеото - Изкуствен интелект предрече края на земната цивилизация

Съществата на бъдещето - хора, прилични на биороботи. Снимка: Стопкадър от видеото

Невромрежата „Stable Diffusion“, базирана на изкуствен интелект, генерира видео с процеса на еволюция на Земята и нейните обитатели. Програмистът и художник от Белгия Ксандер Стинбрюге е заложил 36 фрази, с помощта на които невромрежата е създала анимационното видео, публикувано в ютюб канала „Neural Synesthesia“.

Триминутният филм започва със зараждането на космическото пространство. Земята се появява на 14-тата секунда. В близост до нея има други небесни тела, които повлияват върху формирането на релефа ѝ. После се появяват океаните и се заражда животът. Микроорганизмите еволюират в примитивни морски създания, а после в гущери и динозаври. След измирането на господарите на мезозойската ера, на Земята господстват дребни млекопитаещи. „Stable Diffusion“ показва как именно от тях произлизат приматите, а впоследствие и първобитните хора, които започват да развиват лова и земеделието.

Цивилизацията се развива – появяват се пирамидите, дървени и каменни градове. Населението се увеличава, появяват се небостъргачите, които се трансформират във футуристични здания. Екологията се руши и хората или се преместват под земята, или я напускат, но вече еволюирали до нов тип същества – по-развити и напомнящи биороботи. Идва ерата на изкуствения интелект.

Филмът завършва с изчезването на планетата.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg