Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Изкуство от гърба на камилата (снимки)

Освен за препитание, животните могат да служат и буквално като платно

Фестивалът на камилата се чества ежегодно и е изключително важен за хората от Раджастан.  - Изкуство от гърба на камилата (снимки)

Фестивалът на камилата се чества ежегодно и е изключително важен за хората от Раджастан.

Да превърнеш камилата си в ходещо изкуство чрез изящна подстрижка? Това със сигурност не е ежедневно занимание, но е едно от най-интересните събития на фестивала на камилата в индийския град Биканен – редом до състезания, дегустации, изложения и традиционна музика.

Фестивалът се чества ежегодно и е изключително важен за хората от Раджастан. Камилата изобщо е на особена почит в страната, тъй като е ценен източник на препитание и транспорт. Животните и техните стопани се пременяват в най-скъпите си дрехи и аксесоари, провеждат се серия от събития като прочутия танц на камилата и дегустации на традиционни храни.

На фестивала има състезания с камили, надпревара за най-расови екземпляри, изпълнения на местна фолклорна музика – и, разбира се, „подстрижки“. Именно от тяхното изящество е бил най-впечатлен и музикантът Ар Джей Риджин, който във Фейсбук публикува няколко снимки от предизвикателството – и албумът му само за няколко дни бе споделен повече от 10 хиляди пъти.

Вижте фотографиите от него:

kamila2

kamila3

kamila4

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах