Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Изкуство в подкрепа на читалището в Хитрино

Благотворителен търг в помощ на пострадалото село се организира в Народния театър

Народният театър се включи в кампанията на творци и културни институции в помощ на Хитрино. Снимка: Емил Георгиев  - Изкуство в подкрепа на читалището в Хитрино

Народният театър се включи в кампанията на творци и културни институции в помощ на Хитрино. Снимка: Емил Георгиев

Благотворителен аукцион в помощ на пострадалото миналия месец село Хитрино ще се проведе в Народния театър „Иван Вазов“. От 14 до 16 януари във фоайето на Голямата сцена ще могат да се видят картини на наши художници, които чрез Съюза на българските художници ще предоставят всички приходи от продажбите на творбите за възстановяване дейността на читалище „Пробуда 1929“.

В изложбата са включени произведения на художниците Ивайло Мирчев, Станислав Памукчиев, Елица Матеева, Николай Янакиев, Райна Стоймирова, Любен Генов, Мария Райчева, Ивайло Аврамов, Володя Казаков, Ива Владимирова, Иван Русев, Цветослав Христов – Цупи, Албена Щеньовска, Христофор Кръстев и др.

Изложбата ще бъде отворена за посещения всеки ден в дните от 14 до 16 януари включително, между 11:00 и 19:00 часа, както и за зрителите на представленията в Народния театър „Иван Вазов”.

На 15 януари комисия от театъра ще оповести, в присъствието на медии, събраните от аукциона средства, които ще бъдат дарени за възобновяване на културната дейност на читалището.

Първата ни сцена вече обяви, че ще се включи в кампанията на творци и културни институции в помощ на Хитрино. В събота, 14 януари, представлението на „Хъшове” – емблематичния спектакъл на Александър Морфов – ще се играе в подкрепа на хората от селото. Приходите от билети ще бъдат дарени за Хитрино.

На няколко места в сградата и фоайетата на театъра са поставени и кутии, в които всеки желаещ може да направи дарение.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах