Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Изкуството да обичаш съседа. И една рецепта за зрели чушки в сирене и мляко

Снимка: Рене и Джун - Изкуството да обичаш съседа. И една рецепта за зрели чушки в сирене и мляко

Снимка: Рене и Джун

Чудим се защо е толкова трудно да си прекрасен с всички, които са надалеч от теб, а близките да ти сърбат попарата? Не казваме, че ние сме чудни. Напротив! По самонаблюдение осъзнаваме, че си имаме нашите предизвикателства, но и разбираме колко е важно да си толерантен с различието. Светът е шарен и никой не иска да живее само със себе си (освен, ако си в депресия и не можеш да се справиш със самия себе си).

Ние имаме нужда от различна гледна точка, от различна култура, от различна на нашата храна, от различна история, защото така ставаме по-големи, по-богати, по-взаимни и с повече приятели.

Та, jiveli, братя сърби, и благодарим за рецептата!

Зрели чушки в сирене и мляко

Чушки зелени, най-хубавите, големи и сочни на пазара – 5 на брой

Мляко от съвестен производител – 500 мл

Сирене по ваш вкус – 500 г

Стопляте млякото до преди кипване и го смесвате със сиренето. Ние го пасирахме, защото сме по фините работи. Нарязвате чушките. Събирате всичко в един буркан и оставяте да си зреят в някой неосветен ъгъл между 7 и 10 дни.

Бъдете здрави и добър апетит!

Funkooks

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах