Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Излезе пълният дневник на Васил Стефанов за управлението му в Народния (снимки)

Автограф от проф. Васил Стефанов за актрисата Йорданка Кузманова. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Излезе пълният дневник на Васил Стефанов за управлението му в Народния (снимки)

Автограф от проф. Васил Стефанов за актрисата Йорданка Кузманова. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Спомените на проф. Васил Стефанов от дните му начело на Народния театър най-сетне бяха отпечатани в пълния си вариант. Театроведът управлява на два пъти първата трупа в продължение на общо над 15 сезона – и записките, които си е водел през годините, са събрани в книгата „Дописан дневник“. Представянето бе на 19 ноември в Народния театър – дни след 85-ия рожден ден на професора.

През 2014 година излезе част от този дневник под заглавие „Народният театър като съдба“. С разрешението на автора „Площад Славейков“ публикува книгата под формата на сериал. Новото издание съдържа и тази част на дневника, плюс следващите години на проф. Стефанов като директор в Народния, описани на около 200 страници.

На представянето на 19 ноември присъстваха предимно театроведи и хора от екипа на професора по време на неговото управление. От първата трупа – освен директора Мариус Донкин – Васил Стефанов поздравиха актьорите Йорданка Кузманова, Биляна Петринска, Михаил Петров, Христо Чешмеджиев, Борис Луканов. Почетоха го и някои от настоящите директори на столични театри.

Проф. Васил Стефанов. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Книгата бе представена от театроведката Виолета Дечева. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Аплодисменти от Йорданка Кузманова. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Актьорът Михаил Петров. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Актрисата Биляна Петринска. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Директорът Мариус Донкин. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах