Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Излиза недовършена творба на Луиза Мей Олкът

Търсят се писатели, които да предложат край на историята за леля Нели

Ема Уотсън, Сърша Ронан, Флорънс Пю и Елиза Сканлен в най-новата екранизация по „Малки жени“ на Луиза Мей Олкът.  - Излиза недовършена творба на Луиза Мей Олкът

Ема Уотсън, Сърша Ронан, Флорънс Пю и Елиза Сканлен в най-новата екранизация по „Малки жени“ на Луиза Мей Олкът.

Малко позната творба от Луиза Мей Олкът, автор на „Малки жени“, излиза за пръв път на англоезичния пазар. Произведението от 44 страници е недовършено. Писано е през 1849-а, когато авторката е била на 17 години, отбелязва Би Би Си.

Историята, озаглавена „Дневникът на леля Нели“ (Aunt Nellie’s Diary), е разказана от перспективата на самотна жена, на която са поверени грижите за племенницата ѝ тийнейджърка. Завършени са девет глави (9 хил. думи).

Макар и без финал, произведението се отличава с „дълбоко психологическо прозрение“, пише американското литературно списание „The Strand. От там в момента търсят писатели, които да предложат край на историята за леля Нели.

Появата на книгата на пазара идва няколко месеца след дебюта на поредната екранизация на „Малки жени“, дело на режисьорката Грета Геруиг.

Това е най-познатата творба (заедно с продълженията си) на Олкът, но писателката се изявява в различни жанрове – пише поеми, къси разкази и трилъри. „Дневникът на леля Нели“ е част от колекцията с произведения на американската писателка, съхранявана в библиотека към Кеймбриджския университет, Масачузетс. Творбата „разкрива влиянията, които вдъхновяват въображението на Олкът и ни показва таланта ѝ точно когато е на ръба на обещаваща кариера“, казва Даниъл Шийли, изследовател на творчеството на писателката.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах