POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„И всичко стана луна“ и още избрани разкази в нов сборник на Георги Господинов

„Избрани истории” ще се появи по книжарниците на 13 май

Георги Господинов. Снимка: Площад Славейков - „И всичко стана луна“ и още избрани разкази в нов сборник на Георги Господинов

Георги Господинов. Снимка: Площад Славейков

Сборник с някои от най-добрите разкази на Георги Господинов излиза непосредствено преди Пролетния панаир на книгата, съобщиха от издателство „Жанет 45”. Книгата ще бъде на пазара на 13 май.

В „Избрани истории” са включени 39 разказа или истории, избрани от самия автор. Сред тях са произведения като „Сляпата Вайша“, „Обащиняване“, „Кристин, която маха от влака“, „Белите гащи на историята“, „Коледната душа на едно прасе“, „Закъснелият дар“, „Да търсиш Карла в Лисабон“, „Божури и незабравки“, „И всичко стана луна“… Първата история е писана преди 25 години, последната – миналата Коледа.

Корицата и оформлението на книгата са на Люба Халева.

Досега Георги Господинов има издадени четири книги с разкази. Отличен е с датската награда за майсторство в жанра „Цинклар“ и италианската „Ceppo“. По разкази на автора са правени филми като „Сляпата Вайша“ (номинация за Оскар), „8 минути и 19 секунди“, „Ритуалът“ и други. Разказът „И всичко стана луна“ е включен в американската Антология на най-добрата европейска проза през 2010 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg