Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Излиза разточителна версия на „Лигата на справедливостта“

HBO Go пуска 4-часов филм от първия режисьор на продукцията Зак Снайдър (видео)

Киборгът (Рей Фишър, първият от ляво надясно) е сърцето на филма във версията на Зак Снайдър. Снимка: HBO Go - Излиза разточителна версия на „Лигата на справедливостта“

Киборгът (Рей Фишър, първият от ляво надясно) е сърцето на филма във версията на Зак Снайдър. Снимка: HBO Go

HBO Go пуска режисьорската версия на „Лигата на справедливостта“ на Зак Снайдър. На 18 март тръгва четиричасов нов филм, базиран на първия монтаж, с добавени кадри и промяна в сюжетното развитие, така както режисьорът е планирал филма, преди да се оттегли от продукцията през 2017 г. 

„Лигата на справедливостта“ (2017) е злощастно известен с трудностите по време на продукция. Сценарият претърпява няколко големи промени преди и по време на продукцията през 2016 и 2017 г. През май 2017 г., докато филмът е в постпродукция, Снайдър се оттегля от проекта след смъртта на дъщеря си. „Уорнър брос“ наемат Джос Уидън, работил по първия „Отмъстителите“ на конкурентното студио „Марвел“. По-важните промени, които прави, включват презаснемане на сцени, за да добави повече хумор в продукцията, и драстично съкращаване на филма, одобрено от студиото. Крайният резултат бе показан премиерно през 2017 г., получи смесени отзиви от критиката, и не се представи добре в боксофиса (бюджетът на „Лигата на справедливостта“ е 300 млн. долара).

Веднага след премиерата феновете започнаха петиция „Уорнър брос“ да разпространи версията на Зак Снайдър. Искането се превърна в хаштаг в социалните мрежи и придоби размерите на движение, а подписката успя да събере над 180 хил. потребители на социалните мрежи.

В „Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър“ Брус Уейн (Бен Афлек) е решен да докаже, че саможертвата на Супермен (Хенри Кавил) не е била напразна и обединява силите си с Даяна Принс (Гал Гадот). Двамата събират екип от свръхчовеци, за да защитят света от приближаващата катастрофална заплаха. Събират се Батман, Жената чудо, Аквамен (Джейсън Момоа), Киборг (Рей Фишър) и Светкавицата (Езра Милър), но може да се окаже, че са закъснели да спасят планетата.

В новата версия на филма са изрязани всички сцени, добавени от Уидън и са заснети нови в рамките на три дни. Според Снайдър това е най-чистата версия, която показва визията му за историята.

Киборгът е сърцето на филма по няколко линии – обяснява режисьорът. –  Той въплъщава това много лично усещане за някой, който се е преборил с голяма загуба и сега търси да намери мястото си в света. Какво е той? Мисля, че неговата история също отразява всичко други герои от Лигата на справедливостта, тъй като те се събират като семейство. Ние наистина използваме Киборг като фрагментиран поглед на преживяването да станеш отново цял, като личност и като член на общност.“

Първите отзиви за „Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър“ са позитивни и критиците се обединяват около мнението, че въпреки забележителната си дължина, версията на Снайдър е в пъти по-добра от филма от 2017 г., удоволствие за всеки фен, който години наред се е борил за каузата на филма.

Режисьорската версия на Зак Снайдър излиза у нас на 18 март, едновременно със световната си премиера. Датата е лично избрана от режисьора, свързана е с усилията му в подкрепа на каузата за психично здраве и превенция на самоубийства.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС