Излизат недовършените спомени на Принс

Автобиографичната книга бе обявена седмици преди неочакваната смърт на музиканта

Принс бe намерeн мъртъв в асансьор в имението му „Пейсли парк“ на 21 април 2016-а. - Излизат недовършените спомени на Принс

Принс бe намерeн мъртъв в асансьор в имението му „Пейсли парк“ на 21 април 2016-а.

Наречена „The Beautiful Ones” (Красивите), автобиографичната книга на Принс излиза наесен в Америка, потвърждават от издателството „Пенгуин”. Мемоарите ще се появят по книжарниците три години след смъртта на големия музикант.

Проследяваща пътя от детството на Принс до най-бляскавите световни сцени и зашеметяваща кариера, книгата ще съдържа незавършените му спомени, снимки от личния му архив, текстове на песни – сред които и оригиналния ръкопис на хита от 1984 г. „Purple Rain”.

„The Beautiful Ones” бе обявена през 2016 г., едва няколко седмици преди смъртта на Принс. Той почина на 57 г., причината за кончината му бе свръхдоза фентанил.

„Това е моята първа книга. Брат ми Дан ми помага с нея, той е добър критик, а аз точно от това се нуждая – коментира той тогава. – Той не е мъж, който просто ще каже „да”, наистина ми помага. Започваме от самото начало, от моя първи спомен – и се надявам, че ще изминем целия път до „Супербоул”.

През 2018-а литературният агент Естер Нюберг сподели пред „Варайъти”, че Принс е оставил повече от 50 ръкописни страници. Тогава от издателството описаха мемоара като „дълбоко личен разказ за това как Принс Роджърс Нелсън става Принс, когото познаваме: истинската история на дете, попиващо света около себе си и създаващо личност, артистична визия и живот, преди хитовете и славата да го определят”.

Мемоарите ще излязат с въведение от Дан Пипенбринг, автор в списание „Ню Йоркър”, поканен от самия Принс. Есето му ще припомни последните дни на музиканта, „време, в което Принс мислеше често за това как да разкрие повече от себе си и идеите си на света – и същевременно да запази мистерията, която така добре е изградил около себе си”.

Крис Джаксън, редактор на мемоарите, нарече книгата „красив трибют на живота на Принс”:

„Това е съкровище не само за феновете на Принс, но и за всеки, който иска да види един от най-оригиналните умове в действие, докато създава най-великото си произведение: себе си”.

OPERA OPEN