Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Излизат непоказвани кадри от „Борат 2“ (видео)

Критиката: На кого му пука? Вече сме в епохата на Джо Байдън

Саша Барън Коен и Мария Бакалова като Борат и Тутар в „Борат 2“. Снимка: „Амазон прайм“ - Излизат непоказвани кадри от „Борат 2“ (видео)

Саша Барън Коен и Мария Бакалова като Борат и Тутар в „Борат 2“. Снимка: „Амазон прайм“

Нови кадри, които не са влезли във финалната версия на „Борат 2“, пусна „Амазон прайм“. Разпределени в три части, обединени от заглавието „Borat Supplemental Reportings Retrieved from Floor of Stable Containing Editing Machine“ (Допълнителните репортажи на Борат, придобити от пода на конюшня, съдържаща редактираща машина) предлага и откъси към някои от най-запомнящите се сцени в „Борат 2“, както и кадри от някои от най-опасните ситуации на импровизираните снимачни площадки. И трите части могат да се гледат в „Амазон прайм“ от 25 май.

Първата част – „VHS касета“, съдържа 24-минутна селекция от неизлъчвани кадри от филма, чийто акцент е сюрреалистична порно анимация за приказната среща на Мелания Тръмп с бъдещия ѝ съпруг. Втората е „Американският локдаун на Борат“, 40-минутна сцена, която надгражда вече видяното на екран – Борат в компанията на двамата последователи на конспиративни теории Джим и Джери, вярващи, че Хилари Клинтън пие детска кръв. Третата част – „Развенчаването на Борат“, предоставя кратки откъси, в които експерти провеждат разговор с Джим и Джери, за да се опитат да ги убедят, че някои от конспирациите, в които вярват, са абсурдни. В един момент самата Хилари Клинтън записва видеообръщение към двамата, за да отрече, че някога е пила кръв. Вместо да ги предизвика или да заклейми вярванията им, тя просто моли хората да бъдат по-сплотени. Джери отговаря на на призива ѝ:

„Все още не мога да я понасям“.

„Допълнителните репортажи на Борат…“ се появява на крилете на успеха на втория филм за казахстанския журналист, номиниран за множество престижни награди. Саша Барън Коен се завръща в ролята, в някои сцени участва и Мария Бакалова като Тутар – образ, донесъл ѝ световно признание и номинация за „Златен глобус“ и „Оскар“. Филмът спечели одобрението на критиците, но публиката, особено в България, го посрещна по-скептично.

Но допълнителни кадри от един вече добър филм са абсолютно ненужни за неговия успех, отбелязва Питър Брадшоу в „Гардиън“.

„Цялата работа оставя усещане за старост. Онова, което изглеждаше като яростна и забавна (и ефективна) атака срещу Доналд Тръмп в края на президентството му, днес изглежда като архаичен и безсмислен стил – пише критикът. – Хилари Клинтън? На кого му пука? Днес сме в епохата на Джо Байдън и Камала Харис, изправени сме пред Ковид-19, климатична криза и продължаващия гняв, породен от убийството на Джордж Флойд.“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg