VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Изложба на „Прас-прес“ без Бойко Борисов

Сатиричното издание вече ще весели населението и ще дразни политиците и в интернет

Постери от изложбата „Непорочните моми“ на карикатуристите от „Прас-прес“ в галерия-книжарница „София прес“ - с автографи за „Площад Славейков“. - Изложба на „Прас-прес“ без Бойко Борисов

Постери от изложбата „Непорочните моми“ на карикатуристите от „Прас-прес“ в галерия-книжарница „София прес“ - с автографи за „Площад Славейков“.

Април е месецът на „Прас-прес“ – създателите му направиха петата си поредна изложба, а изданието вече е със засилено присъствие сред народа.

Най-безкомпромисният към политическата класа вестник-двуседмичник в известен смисъл вече се разпространява из цялата страна, а и по света – но не в цялостен вид, и не в материалния свят, а във виртуалния. Казано на по-прост език, от началото на месеца „Прас-прес” има сайт – praspress.cоm – честито! Там някои читатели ще могат да си оправят настроението (а други да си го развалят) с по три карикатури и три текста от всеки нов брой.

Освен това сайтът периодично ще весели населението и ще дразни политиците с материали, подредени в рубрики като „Шарж на деня“, „Статус на деня“, „Карикатура на деня“, „Текст на деня“… А в рамките на следващите около два месеца всичките, излезли досега 48 броя на „Прас-прес“, ще бъдат достойно представени с първа и последна страница (освен с три текста и три карикатури).

Междувременно почитателите на прас-пресовете Алла и Чавдар Георгиеви, Христо Комарницки и Чавдар Николов, и тяхното творчество, могат да се насладят по-отблизо на „Непорочните моми“ на съвременната българска политика – Цветан(а) Цветанов(а), Сотир(а) Цацаров(а), Делян(а) Пеевски (закъде без любимия персонаж). Изложбата е в галерия-книжарница „София прес“ на столичната ул. „Славянска“. Можете да гледате момите, но пипането е забранено, освен ако не си платите – постерите се продават.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Малко изненадващо, но най-важната мома в страната този път отсъства. Единственото обяснение, е че прас-пресовете я „пазят“ за най-отговорната от предстоящите си задачи – както самите те признаха в последното си интервю за „Площад Славейков“ – карикатуристите подготвят карикатура, с която да свалят правителството.

Вижте още: „ПРАС-ПРЕС“: ЗАМИСЛЯМЕ КАРИКАТУРА, КОЯТО ДА СВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg