Изложба на „Прас-прес“ без Бойко Борисов

Сатиричното издание вече ще весели населението и ще дразни политиците и в интернет

Постери от изложбата „Непорочните моми“ на карикатуристите от „Прас-прес“ в галерия-книжарница „София прес“ - с автографи за „Площад Славейков“. - Изложба на „Прас-прес“ без Бойко Борисов

Постери от изложбата „Непорочните моми“ на карикатуристите от „Прас-прес“ в галерия-книжарница „София прес“ - с автографи за „Площад Славейков“.

Април е месецът на „Прас-прес“ – създателите му направиха петата си поредна изложба, а изданието вече е със засилено присъствие сред народа.

Най-безкомпромисният към политическата класа вестник-двуседмичник в известен смисъл вече се разпространява из цялата страна, а и по света – но не в цялостен вид, и не в материалния свят, а във виртуалния. Казано на по-прост език, от началото на месеца „Прас-прес” има сайт – praspress.cоm – честито! Там някои читатели ще могат да си оправят настроението (а други да си го развалят) с по три карикатури и три текста от всеки нов брой.

Освен това сайтът периодично ще весели населението и ще дразни политиците с материали, подредени в рубрики като „Шарж на деня“, „Статус на деня“, „Карикатура на деня“, „Текст на деня“… А в рамките на следващите около два месеца всичките, излезли досега 48 броя на „Прас-прес“, ще бъдат достойно представени с първа и последна страница (освен с три текста и три карикатури).

Междувременно почитателите на прас-пресовете Алла и Чавдар Георгиеви, Христо Комарницки и Чавдар Николов, и тяхното творчество, могат да се насладят по-отблизо на „Непорочните моми“ на съвременната българска политика – Цветан(а) Цветанов(а), Сотир(а) Цацаров(а), Делян(а) Пеевски (закъде без любимия персонаж). Изложбата е в галерия-книжарница „София прес“ на столичната ул. „Славянска“. Можете да гледате момите, но пипането е забранено, освен ако не си платите – постерите се продават.

Малко изненадващо, но най-важната мома в страната този път отсъства. Единственото обяснение, е че прас-пресовете я „пазят“ за най-отговорната от предстоящите си задачи – както самите те признаха в последното си интервю за „Площад Славейков“ – карикатуристите подготвят карикатура, с която да свалят правителството.

Вижте още: „ПРАС-ПРЕС“: ЗАМИСЛЯМЕ КАРИКАТУРА, КОЯТО ДА СВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО

OPERA OPEN