Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Изнасилена 43 200 пъти

„Започвах в 10 сутринта и приключвах в полунощ. Някои мъже ми се смееха, защото плачех“, разказва една от жертвите на трафика на хора в Мексико

Карла Хасинто била отвлечена на 12-годишна възраст и в продължение на 4 години я принуждавали да прави секс с поне 30 мъже на ден. - Изнасилена 43 200 пъти

Карла Хасинто била отвлечена на 12-годишна възраст и в продължение на 4 години я принуждавали да прави секс с поне 30 мъже на ден.

Една жена, която насилствено е била въвлечена в доходния бизнес с трафик на хора в Мексико, се осмели да разкаже за мъченията, на които са я подлагали престъпните организации в латиноамериканската държава. Карла Хасинто смята, че е била изнасилена около 43 200 пъти – била е принудена да прави секс с поне 30 мъже всеки ден в продължение на 4 години, разказва Си Ен Ен.

От отчайващо бедно семейство, тя била набелязана от трафикант и подмамена с подаръци, пари и бързи коли. 22-годишният мъж я убедил да замине с него в Тенансинго, мексиканско градче в щата Тласкала. Мястото има мрачната слава на център на търговията с бели робини и е разпределителна зона за много от жертвите, които са принуждавани да проституират. 12-годишното полуграмотно момиченце обаче нямало никаква представа за това.

Карла Хасинто живяла с похитителя си 3 месеца, преди да бъде отведена в Гуадалахара – един от най-големите мексикански градове, където била принудена да работи като проститутка.

„Започвах в 10 сутринта и приключвах в полунощ. Някои мъже ми се смееха, защото плачех. Трябваше да си затварям очите, за да не виждам какво правеха с мен и да не усещам нищо“, разказва бившата бяла робиня.

Един ден похитителят й видял по врата й следи от целувки, оставени от поредния клиент, и изпаднал в ярост.

„Започна да ме налага по цялото тяло с верига. Удряше ме с юмруци, риташе ме, скубеше ми косата, плюеше ме в лицето… Изгори ме с ютията“.

Карла разказва също как една полицейска акция за спасяването на нея и още няколко момичета, които били държани в хотел, се превърнала в истински ужас. Вместо да върнат свободата им, ченгетата започнали да снимат в компрометиращи пози сексробините, някои от които били по на 10 години.

Всяка година около 20 000 стават жертви на трафика в Мексико, се посочва в доклад на Международната организация по миграция. В САЩ 5 от 10-те най-издирвани трафиканти на бели робини са от Тенансинго, чието население е едва 11 000 души. Според проучване от 2010 г. на Университета на Тласкала едно от пет деца в града мечтае да стане сводник, а две трети познават поне един роднина или приятел, който работи като сводник или трафикант, пише „Гардиън“.

Карла Хасинто била освободена през 2006 г. при мащабна операция срещу трафикантите в Мексико сити. Сега тя е на 23 и е активистка срещу търговията с бели робини. Си Ен Ен потвърди части от разказа й чрез Проекта „Обединени срещу трафика на хора“ и старшите служители в приюта „Път към дома“, където Карла живяла известно време след спасяването си. Свидетелските й показания са използвани като доказателство в подкрепа на закона HR 515 – т.нар. Закон на Мегън, който задължава американските власти да предоставят публично информация за регистрираните извършители на сексуални престъпления.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg