Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Изненада! Христос воскресе!

А Мел Гибсън е там и прави филм по събитието

Мнозина се надяват в продължението на „Старстите Христови“ да има по-малко бой с камшици и бичове. На много хора още първия път това им дойде повече. - Изненада! Христос воскресе!

Мнозина се надяват в продължението на „Старстите Христови“ да има по-малко бой с камшици и бичове. На много хора още първия път това им дойде повече.

Не, не – сега няма да говорим за задаващата се драма за Мария Магдалена — с Руни Мара в главната роля и Хоакин Финикс (в по-второстепенната) на Исус, която тръгва по екраните през март. Новината е, че Джим Кавийзъл се завръща на големия екран, понесъл отново гордо трънливия си венец, пише сайтът Vulture.

Оказва се, че Мел Гибсън все пак вече е започнал работа по продължението на „Страстите…“.

Първият филм „Страстите Христови“ беше хит и Гибсън всъщност намекна за плановете си да снима продължение още през 2016-а.

„Възкресението. Голяма тема. О, Боже мой! – каза Гибсън, описвайки как Христос се възнася от гроба 3 дни след погребението си. – Опитваме се да направим това по начин, който е кинематографски увлекателен и просветляващ, така че да хвърли нова светлина, ако е възможно, без това да изглежда като нещо странно.“

Изглежда следващите „Страсти…“ ще бъдат без някакви особени странности и – надяват се от изданието – с по-малко бой с камшици и бичове. На много хора още първия път това им дойде повече.

Сега, пред USA Today, 49-годишният Джеймс Кавийзъл не само потвърждава новината, че Гибсън е готов с концепцията си и започва работа, а той отново ще понесе кръста на главната роля (14 години след разпъването си), но е и невероятно въодушевен.

„Не мога да ви кажа какво става във филма – твърди актьорът, когото помним като Божия син – но ще ви кажа друго: това ще бъде най-великият филм в историята на киното. Толкова е добър.“

Но ако цитираме българската актриса Татяна Лолова по повод на един друг филм:

„Ти трябва напълно да си си загубил акъла, за да не кажеш, че филмът, в който играеш, е най-добрият“.

Все пак да не подценяваме Мел Гибсън, защото Кавийзъл може и да се окаже прав, поне донякъде. Като актьор, особено напоследък, Гибсън не е особено придирчив към филмите, в които се снима. Но като режисьор, от 1995-а насам той е направил 4 филма: „Смело сърце“, „Страстите Христови“, „Апокалипто“ и „Възражение по съвест“ – като и четирите са приети много добре и от критиката, и от публиката (и са спечелили общо 7 оскара и 5 номинации). Много малко режисьори могат да се похвалят с такава силна серия, продължаваща повече от 20 години.

В „Страстите Христови 2“ или „Страстите Христови: Възкресение“ отново има и българска „следа“. Както съобщихме още в края на 2016-а, Христо Живков е получил покана да се включи отново в ролята на Йоан.

Потърсен от „Площад Славейков“, другият български актьор, участвал в „Страстите Христови“ в ключовата роля на Пилат Понтийски, Христо Шопов бе лаконичен:

„Без коментар“.

Но и без коментар скоро ще стане ясен съставът на новия филм.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах