Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Изненадващ победител на „Сънданс“ (видео)

„Вече не се чувствам у дома в този свят“ спечели журито на прочутия фестивал

Мелани Лински е в главната роля на тазгодишния победител на „Сънданс“. - Изненадващ победител на „Сънданс“ (видео)

Мелани Лински е в главната роля на тазгодишния победител на „Сънданс“.

Любопитно нареченият филм I Don’t Feel at Home in This World Anymore („Вече не се чувствам у дома в този свят“) постигна изненадваща победа и вдигна голямата награда на журито на фестивала „Сънданс“ тази година.

Често индикатор за бъдещи отличия и комерсиален успех – печелен в последните години от „Камшичен удар“, „Инцидентът на станция „Фрутфейл“ и „Аз, Ърл и умиращото момиче“ – призът сега отиде при комедийния трилър на режисьора Мейкън Блеър за жена (Мелани Лински, чийто образ добре познаваме като Роуз от сериала „Двама мъже и половина), изляза да търси за отмъщение крадци, задигнали компютъра ѝ.

Еднакво влиятелната награда на публиката на „Сънданс“ в същата категория (за американски игрален филм) бе присъдена на Crown Heights („Краун хайтс“) – драма по истински случай за съдебна грешка, която изпраща невинен човек в затвора за убийство за 19 години, преди той да бъде освободен през 2001 г. Филмът е на режисьора Мат Ръскин, а в главната роля е Кийт Станфийлд.

В I Don’t Feel at Home in This World Anymore играят още Илайджа Ууд, Джейн Ливи, Дейвид Йоу, Кристин Уудс, Девън Грей и др. Премиерата на филма е на 24 февруари тази година по „Нетфликс“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС