Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Изоставени от студиата, актьори ветерани в Холивуд – жертва на шоута

Дъщерята на Стенли Кубрик събира пари за болната Шели Дювал, използвана за рейтинг от тв предаване

Актрисата Шели Дювал в сцена от „Сиянието“ - Изоставени от студиата, актьори ветерани в Холивуд – жертва на шоута

Актрисата Шели Дювал в сцена от „Сиянието“

Дъщерята на Стенли Кубрик – Вивиан – инициира кампания за събиране на средства за Шели Дювал в петък, след като научи, че същия ден 67-годишната актриса, играла в култовия филм на баща й „Сиянието“, ще гостува в медицинското тв предаване „Доктор Фил“, пише „Холивуд рипортър“. Дотук за лчението на актрисата са събрани $4 000.

Смятам, че тя заслужава много повече уважение – каза Вивиан Кубрик пред изданието. – А аз искам да събера достатъчно  пари за нея“.

Кубрик отбелязва, че не знае дали Дювал получава някакви държавни помощи, затова ще търси професионален съвет как парите, които събере, да стигнат да актрисата, без това да застраши настоящите й приходи, на които вероятно разчита. Може би някакъв фонд в нейна помощ би бил най-доброто решение.

Смятам, че все повече хора осъзнават колко брутална е холивудската система и как студиата не полагат истински грижи за хората, независимо че са спечелили много пари, благодарение на техния талант – каза Кубрик. – Знам, че много от тези актьори са получили доста пари, но рано или късно парите спират. И ако не сте благословен с бизнес талант, може да не сте успели да запазите тези пари.“

Кубрик се надява  да уреди здравните осигуровки на Дювал чрез Гилдията на тв и киноактьорите, ако това е възможно.

Шели Дювал, която повече от десетилетие е извън общественото внимание, изглежда страда от проблеми с психичното си здраве. Тя сподели, например, на водещия Фил Макгроу, че нейният колега от филма „Попай“ Робин Уилямс е все още жив, но е сменил формата си. Дювал изказа също притеснение, че лекарите, които Макгроу й препоръча, могат да опитат да я убият.

В четвъртък Вивиан Кубрик, която не е виждала Дювал, откакто баща й завършва снимките на „Сиянието“, обвини Макгроу в това, че използва бившата актриса и призова за бойкот на епизода от тв шоуто „Доктор Фил“. В петък тя направи и интернет сайт за финансова подкрепа на Дювал.

Баща ми беше очарован от нейното изпълнение – спомня си Кубрик за Дювал. – Той казваше, че тя е фантастична Уенди Терънс и тя наистина беше. Беше красиво уязвима и странна – точно като жена, която би останала с Джак Торанс.“

Вивиан Кубрик не е сама в отвращението си от епизода на Фил Макгроу. Актрисата Миа Фароу и синът й, журналистът Ронан Фароу, също отправиха критики към тв шоуто, което според тях се възползва от болен човек, за да вдигне рейтинга си.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС