Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Изправете се, лейди Джоан Колинс и сър Джон Хърт!

Това признание е свръхестествено за мен, твърди актрисата

Джоан Колинс стана дама, Джон Хърт - рицар. - Изправете се, лейди Джоан Колинс и сър Джон Хърт!

Джоан Колинс стана дама, Джон Хърт - рицар.

Двама ветерани от британската артистична гилдия се наредиха до звездите, получили благодорнически титли от Кралица Елизабет Втора – Джоан Колинс и Джон Хърт.

Актрисата и писателка, известна с ролята си на Алексис Карингтън от американската сапунка „Династия”, стана носителка на Ордена на Британската империя заради благотворителната си дейност. 81-годишната Колинс участва в редица инициативи, свързани с деца, в Обединеното Кралство.

„Нищо не може да се сравни с това да станеш лейди и да получиш такава похвала от родината си и от твоята Кралица. Аз съм голям патриот и със сигурност съм привърженик на монархията. Затова това признание е още по-свръхестествено за мен”, сподели Колинс пред BBC.

74-годишният Джон Хърт беше посветен в рицарство заради постиженията му в драматичното изкуство. Славната кариера на актьора надхвърли пет десетилетия. Паметни са участията му са в класиките „Среднощен експрес”, „Човекът-слон”, „1984” и в съвременни филми като „В като Вендета”, „Хелбой” и поредицата за Хари Потър.

Кристин Скот Томас също получи титлата лейди заради заслугите си в драматичното изкуство. Следващата голяма роля на актрисата от „Английският пациент“ е в новата лента на Питъл Морган „Аудиенцията“, в която Скот Томас ще играе Кралица Елизабет Втора.

„Това е безмерна чест и не мога да повярвам, че се падна на мен. В началото реших, че някой се шегува с мен. Но очевидно е истина и аз съм много развълнувана, удивена и леко уплашена, че мога да се събудя от този сън”, признава Кристин Скот Томас пред BBC.

Джоан Колинс и Кристин Скот Томас се нареждат до други актриси, носителки на Ордена на Британската империя. Сред тях са Джуди Денч, Хелън Мирън, Анджела Лансбъри, Джули Андрюс, Анджелина Джоли, Маги Смит и покойната Елизабет Тейлър.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90