Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Изтрит е клипът на Башар Рахал, търсещ кандидати за слава

Няма коментар от ръководството на СУ „Св. Климент Охридски“

Видеото „Годината, в която стана известен“ вече не съществува във Фейсбук, както и в YouTube. - Изтрит е клипът на Башар Рахал, търсещ кандидати за слава

Видеото „Годината, в която стана известен“ вече не съществува във Фейсбук, както и в YouTube.

Башар Рахал явно вече не смята, че ситуацията след скандала със сексисткия клип за набиране на сценаристи, водещи и режисьори за студентската телевизия „Алма Матер“ е „перфектна“ – защото видеото със „сметанката“ и кафето е свалено от страницата „Годината, в която стана известен“ във Фейсбук.

Няма го и постът на Рахал в личния му профил в социалната мрежа, в който обяснява, че го обвиняват в сексизъм, а всъщност ставало дума за сарказъм. Видеото, което породи толкова много критика, вече не може да се види и на официалната страница на телевизия „Алма Матер“ във Фейсбук.

В момента на страницата на „Годината, в която стана известен“ го няма и другият клип за набирането на „смислени хора“, както Рахал сам се изрази в ефира на Нова. Заличен е и в YouTube. Но навсякъде липсва обяснение за премахнатите клипове.

Все още няма коментар по случая от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. А е наложително да обяснят каква е концепцията за студентската телевизия, която са одобрили – и студентска ли ще бъде тя в крайна сметка, след като самите студенти се разграничават от нея в контекста на сексистко видео, в което се търсят не журналисти, а кандидати за слава. Официално позиция не е изразил и ректорът Анастас Герджиков, от когото е добре да разберем Бахар Рахал (или по-точно героят му от видеото) ли ще бъде за пример за студентите по журналистика.

Вместо тях със становище излезе Управителният и Програмният съвет на „Алма Матер“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90