Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Изтриват Адел от YouTube

Сайтът заплашва, че ще изтрие клиповете на Адел, ако не подпише новите им условия. - Изтриват Адел от YouTube

Сайтът заплашва, че ще изтрие клиповете на Адел, ако не подпише новите им условия.

Изпълнители, в това число Arctic Monkeys и Адел, няма да присъстват в You Tube. Клиповете на музикантите ще бъдат блокирани в най-големия сайт за видеообмен, защото отказали да подпишат новите им условия.

От ръководството на YouTube съобщиха, че започват „масова чистка” на изпълнители от независими звукозаписни компании. Сайтът представя нова система, в която се включва абонамент, който да комуникира с вече съществуващите приложения за мобилни телефони. Потребителите, които изберат да плащат месечна такса, ще може да слушат и гледат предложенията на музиканти от целия свят, без да бъдат прекъсвани от реклами. Абонатите ще могат да го правят, дори когато са офлайн.

Компанията, която е собственост на Google, ще спре всички клипове, които не отговарят на новите условия за ползване на YouTube. „Това ще се случи до няколко дни. Първо системата ще бъде тествана вътрешно. 90 процента от звукозаписните компании вече подписаха новите си договори с нас, останалите 10, които не го направиха, ще бъдат блокирани”, съобщава Робърт Кинсъл – директор на звеното, което управлява съдържанието и бизнес операциите в YouTube.

Независимите лейбъли като XL Recordings , който представлява Адел и The XX, както Domino, чиито артисти са Arctic Monkeys и Franz Ferdinand, са сред тези, които са отказали да се подчинят на новите условия на YouTube.

Английският музикант Биби Браг вече осъди новото намерение на онлайн гиганта: „Не знам защо разровиха това гнездо с оси точно сега. Какво ги подтикна, освен корпоративното им високомерие?! Не мисля, че те осъзнават глупостта си.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg