Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Извънземни край летящата чиния на Бузлуджа

Фотографите Мисирков и Богданов провокират зрителите си със социалистически паметници във фантастична среда

Фотографите Мисирков и Богданов представят добре познатите ни социалистически паметници... но видени като декор за фантастичен филм. - Извънземни край летящата чиния на Бузлуджа

Фотографите Мисирков и Богданов представят добре познатите ни социалистически паметници... но видени като декор за фантастичен филм.

Последен шанс да видим изложбата „Пространство – публика“. До 17 април в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство е експозицията на осем млади творчески колектива, която говорят по една тема, връзката между физическото пространство и неговата аудитория.

Светлана Мирчева например води на ново място през отражения и звуци, а Дан Тенев прави инсталация с необичаен за изложби материал – полиетиленовите торбички, задръстили ежедневието ни.

Бора Петкова отвежда към къщата-музей на Пейо Яворов чрез свой проект отпреди няколко години, а фотографите Велин Петков и Ивайло Стоянов провокират зрителя още със заглавието си – къде сме ние и къде е реалността.

Особено интересна е работата на Мисирков/Богданов – проектът им Weekend 2126 представя добре познатите ни социалистически паметници… но видени като декор за фантастичен филм. А какво по-странно от извънземни обекти край Бузлуджа, монумент добре познат и като „летящата чиния“?

Експозицията е курирана от Надежда Джакова.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90