Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Известен комедиен тандем се разпада заради обвинения в сексуален тормоз

Сет Роугън отказва да работи повече с Джеймс Франко

Джеймс Франко и Сет Роугън в сцена от „Убийствено интервю“.  - Известен комедиен тандем се разпада заради обвинения в сексуален тормоз

Джеймс Франко и Сет Роугън в сцена от „Убийствено интервю“.

Сет Роугън коментира приятелството и бизнес взаимоотношенията си с актьора Джеймс Франко, две години след най-новите обвинения в сексуално неподходящо поведение срещу него. Роугън и Франко са дългогодишни приятели и са си партнирали за филмите „Ананас експрес“, „Това е краят“, „Убийствено интервю“, „Катастрофалният артист“ и др.

„Това, което мога да кажа, е че ненавиждам тормоза и насилието и никога не бих прикрил действията на някого, който ги упражнява, нито съзнателно бих поставил някого в подобна ситуация“, казва Роугън в ново интервю за „Съндитаймс“ в отговор на въпроса дали смята, че обвиненията срещу Франко съдържат истина.

В разговора той размишлява и над предишното си отношение към обвиненията, извинява се за шега, направена в ефира на SNL през 2014 г. Същата година 17-годишно момиче разказва, че актьорът се свързал с него в Инстаграм и се опитал да уговори среща с него, а пред екрана Роугън се шегува, че това било негов фалшив профил в социалната мрежа. Комедиантът се разкайва и за „онова интервю от 2018 г., където казвам, че ще продължа да работя с Джеймс, но истината е, че от тогава не съм и засега не възнамерявам да го правя“.

През февруари тази година Франко постигна извънсъдебно споразумение с две бивши студентки от вече нефункциониращо училище по актьорско майсторство, които го обвиниха в сексуална експлоатация и злоупотреба с позицията си. Двете споделят, че са били мотивирани да разкажат историята си пред медиите след като актьорът реши да се появи с брошка #TimesUp на церемонията „Златен глобус 2018“. Франко отрича обвиненията.

Колкото до приятелството им, Роугън казва, че то със сигурност е било повлияно от обвиненията, но не и че е приключило окончателно.

Попитан дали ситуацията в момента е болезнена, Роугън отговаря:

„Да. Но със сигурност не е толкова болезнена и трудна, колкото за много други, замесени в нея. В случая не изпитвам съжаление към себе си“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС