Извеждат с полиция московчанка от театър заради отказ да си сложи маска

Представлението в Театъра на Таганка закъснява с един час заради нарушението на мерките за безопасност

Снимка: Театър на Таганка - Извеждат с полиция московчанка от театър заради отказ да си сложи маска

Снимка: Театър на Таганка

Полицията и националната гвардия на Русия отведоха зрителка без маска от представление в Театъра на Таганка в Москва, съобщи ТАСС.

Преди началото на спектакъла на 14 октомври, въпреки молбите на служителите в театъра, жена от публиката  категорично отказала да си сложи маската. Администрацията извикала правоохранителните органи. Пристигнали полицейски коли и коли на Руската национална гвардия. Представлението на „Суини Тод, маниакът бръснар от Флийт стрийт”, което трябвало да започне в 19 ч., било задържано с един час заради нарушението на правилата за безопасност.

От пресслужбата на театъра са публикували официално изявление, в което се казва:

„Един от зрителите не пожела да спази установените мерки за безопасност при посещение на театър в този сложен период. Според техниката на безопасност ние нямаме право да започнем спектакъла, докато всички зрители не си поставят средствата за индивидуална защита”.

Америка за България

Реакциите в социалните мрежи бяха силно негативни. В Инстаграм-профила на Театъра на Таганка много потребители нарекоха ръководството на театъра „фашистко”, защото позволява на артистите да играят без маски, а изисква индивидуална защита от зрителите.

Режисьорът на спектакъла Алексей Франдети призова в своя акаунт в Инстаграм да се спазват правилата, ако зрителите обичат театъра.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах