Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Извеждат с полиция московчанка от театър заради отказ да си сложи маска

Представлението в Театъра на Таганка закъснява с един час заради нарушението на мерките за безопасност

Снимка: Театър на Таганка - Извеждат с полиция московчанка от театър заради отказ да си сложи маска

Снимка: Театър на Таганка

Полицията и националната гвардия на Русия отведоха зрителка без маска от представление в Театъра на Таганка в Москва, съобщи ТАСС.

Преди началото на спектакъла на 14 октомври, въпреки молбите на служителите в театъра, жена от публиката  категорично отказала да си сложи маската. Администрацията извикала правоохранителните органи. Пристигнали полицейски коли и коли на Руската национална гвардия. Представлението на „Суини Тод, маниакът бръснар от Флийт стрийт”, което трябвало да започне в 19 ч., било задържано с един час заради нарушението на правилата за безопасност.

От пресслужбата на театъра са публикували официално изявление, в което се казва:

„Един от зрителите не пожела да спази установените мерки за безопасност при посещение на театър в този сложен период. Според техниката на безопасност ние нямаме право да започнем спектакъла, докато всички зрители не си поставят средствата за индивидуална защита”.

Реакциите в социалните мрежи бяха силно негативни. В Инстаграм-профила на Театъра на Таганка много потребители нарекоха ръководството на театъра „фашистко”, защото позволява на артистите да играят без маски, а изисква индивидуална защита от зрителите.

Режисьорът на спектакъла Алексей Франдети призова в своя акаунт в Инстаграм да се спазват правилата, ако зрителите обичат театъра.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС