Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Извинение за „Батман и Робин“, 20 години по-късно

Режисьорът Джоуел Шумахер поиска прошка за филма си, обясни и защо костюмите на главните герои имаха зърна

„Батман и Робин“ бе продължение на друг супергеройски блокбъстър на Джоуел Шумахер — „Батман завинаги“ от  1995 г.  - Извинение за „Батман и Робин“, 20 години по-късно

„Батман и Робин“ бе продължение на друг супергеройски блокбъстър на Джоуел Шумахер — „Батман завинаги“ от 1995 г.

Американският режисьор Джоуел Шумахер се извини за филма си „Батман и Робин“, двайсет години след заснемането му. Той направи това в обширно интервю пред „Вайс“.

Искам да помоля за прошка всеки почитател, когото съм разочаровал, защото ми се струва, че съм длъжник на всички, които обичат Батман“, призна Шумахер.

Режисьорът допълни, че след снимките на филма е загубил уважението на продуцентите и колегите си:

След „Батман и Робин“ се чувствах като боклук – отхвърлен от филмовата общност. Към мен се отнасяха така, сякаш съм убил бебе“.

„Батман и Робин“ излезе през 1997 г. Той бе избран за най-лошия филм в историята в класация на престижното списание „Емпайър“ и получи 11 номинации за антинаградата „Златна малинка“. В главните роли бяха Джордж Клуни, Крис О’Донъл, Алисия Силвърстоун, Арнолд Шварценегер и Ума Търман.

В интервюто пред „Вайс“ Шумахер най-накрая дава отговор и на една загадка, мъчила феновете две десетилетия: защо гумените костюми на Батман и Робин са снабдени с отчетливи гумени гръдни зърна?

Зърната по костюмите на Батман и Робин досега будеха недоумение у почитателите на поредицата.

Режисьорът разкрива, че той и дизайнерите на костюмите са били вдъхновени от някои древногръцки нагръдници – което обяснява леко хомоеротичната природа на костюмите.

„Батман и Робин“ бе продължение на друг супергеройски блокбъстър на Шумахер — „Батман завинаги“ от  1995 г. Сред филмите, режисирани от Джоуел Шумахер, са още „Изгубените момчета“, „Пропадане“, „Клиентът“, „Време да убиваш“, „8 ММ“, „Телефонна клопка“, „Фантомът от операта“ и други.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg