Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Изяденият жив“ от анаконда се оказа мошеник

Дискавъри и Пол Розоли подведоха зрителите с рекламата за документалния филм

Пол Розоли, който така и не беше изяден от 6-метровата анаконда. - „Изяденият жив“ от анаконда се оказа мошеник

Пол Розоли, който така и не беше изяден от 6-метровата анаконда.

Филмът за погълнатия от анаконда човек, който телевизия „Дискавъри“ рекламира шумно и излъчи на 8 декември в САЩ, се оказа пълно разочарование за зрителите. Естествоизпитателят Пол Розоли твърдеше, че ще покаже какво означава да попаднеш жив в стомаха на огромната змия. Той разказа, че прекарал час в тялото анакондата и че е изгубил представа за времето. Документалните кадри обаче предизвикаха много сарказъм в социалните мрежи, тъй като експериментът се различаваше твърде много от предварително описания.

Пол Розоли беше обяснил, че идеята за подобен документален филм му хрумнала, след като прекарал десет години в амазонската джунгла. „Всички знаят за обезлесяването там, но малко хора му обръщат внимание. Искахме да направим нещо, което да шокира хората и да предизвика реакции“, аргументира се Розоли, нарочен от зрителите търсач на евтина слава.

За целите на експеримента беше създаден специален костюм от карбонови влакна, снабден с камери и запаси от въздух, които му осигурявали връзка с външния свят.

„Не знаехме как ще потръгнат нещата, ако бъда погълнат от анакондата. Трябваше обаче да сме сигурни, че няма да се задуша“, отбелязва естествоизпитателят.

Защитният костюм на естествоизпитателя

Защитният костюм на естествоизпитателя

Екипът избрал 6-метрова анаконда. „Тя не пожела незабавно да ме погълне, а се опита да избяга. Но когато я провокирах и поведението ми напомняше това на хищник, тя се обърна и се защити“, разказва Пол Розоли.

Експериментът все пак не протекъл така, както го бе описал Розоли. „Почувствах челюстите й върху каската си. Цялата й сила бе концентрирана върху ръката ми. Имах чувството, че оросяването на ръката ми с кръв е прекъснато и че костта й се извива и ще се счупи“, обяснява Розоли. В този момент мераклията да попадне в търбуха на анакондата потърсил помощ и експериментът бил прекратен.

„Това предаване е някаква шегичка“ и „Пол Розоли е поредният мошеник“, бяха коментарите на зрителите след излъчването на „Изяден жив“. В България въпросният филм ще бъде излъчен по „Дискавъри“ на 14 декември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС