Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Изяденият жив“ от анаконда се оказа мошеник

Дискавъри и Пол Розоли подведоха зрителите с рекламата за документалния филм

Пол Розоли, който така и не беше изяден от 6-метровата анаконда. - „Изяденият жив“ от анаконда се оказа мошеник

Пол Розоли, който така и не беше изяден от 6-метровата анаконда.

Филмът за погълнатия от анаконда човек, който телевизия „Дискавъри“ рекламира шумно и излъчи на 8 декември в САЩ, се оказа пълно разочарование за зрителите. Естествоизпитателят Пол Розоли твърдеше, че ще покаже какво означава да попаднеш жив в стомаха на огромната змия. Той разказа, че прекарал час в тялото анакондата и че е изгубил представа за времето. Документалните кадри обаче предизвикаха много сарказъм в социалните мрежи, тъй като експериментът се различаваше твърде много от предварително описания.

Пол Розоли беше обяснил, че идеята за подобен документален филм му хрумнала, след като прекарал десет години в амазонската джунгла. „Всички знаят за обезлесяването там, но малко хора му обръщат внимание. Искахме да направим нещо, което да шокира хората и да предизвика реакции“, аргументира се Розоли, нарочен от зрителите търсач на евтина слава.

За целите на експеримента беше създаден специален костюм от карбонови влакна, снабден с камери и запаси от въздух, които му осигурявали връзка с външния свят.

„Не знаехме как ще потръгнат нещата, ако бъда погълнат от анакондата. Трябваше обаче да сме сигурни, че няма да се задуша“, отбелязва естествоизпитателят.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН
Защитният костюм на естествоизпитателя

Защитният костюм на естествоизпитателя

Екипът избрал 6-метрова анаконда. „Тя не пожела незабавно да ме погълне, а се опита да избяга. Но когато я провокирах и поведението ми напомняше това на хищник, тя се обърна и се защити“, разказва Пол Розоли.

Експериментът все пак не протекъл така, както го бе описал Розоли. „Почувствах челюстите й върху каската си. Цялата й сила бе концентрирана върху ръката ми. Имах чувството, че оросяването на ръката ми с кръв е прекъснато и че костта й се извива и ще се счупи“, обяснява Розоли. В този момент мераклията да попадне в търбуха на анакондата потърсил помощ и експериментът бил прекратен.

„Това предаване е някаква шегичка“ и „Пол Розоли е поредният мошеник“, бяха коментарите на зрителите след излъчването на „Изяден жив“. В България въпросният филм ще бъде излъчен по „Дискавъри“ на 14 декември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах