Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Йо-хо-хо с призрака на капитан Флинт Мутафчиев

В романа на Робърт Луис Стивънсън пиратът телом отстъства, но в Театър „Азарян“ ще присъства

Актьорът Христо Мутафчиев в образа на капитан Флинт. Снимка: Детайл от плаката на представлението - Йо-хо-хо с призрака на капитан Флинт Мутафчиев

Актьорът Христо Мутафчиев в образа на капитан Флинт. Снимка: Детайл от плаката на представлението

Капитан Флинт е един от най-страховитите морски пирати. Чели сме за него в „Островът на съкровищата“ на Робърт Луис Стивънсън, но не го познаваме. Защото Флинт е литературен персонаж, който не участва в приключението, описано в книгата – умрял е доста преди това (не от сабя, нито на самотен остров, а от алкохолно отравяне). И сега явно се канят да го върнат към живот по някакъв начин, най-малкото като призрак. Тялото ще е на Христо Мутафчиев, а островът на неговото съкровище – Театър „Азарян“ в НДК.

По романа на Стивънсън репетира младата режисьорка Анастасия Събева и след броени дни трябва да излезе с премиера. По думите на Събева, появата на Флинт е ключова за интригата в спектакъла. А по сведения на автора, Флинт изпитвал страх единствено от Джон Силвър, кормчия на пиратското му корито. Ще се срещнат ли отново двамата и как точно – скоро ще стане ясно.

В образа на еднокракия пират публиката ще види Михаил Сървански, а останалите главорези, които потеглят да търсят митичното съкровище, ще бъдат Стелиан Радев (който е и автор на музиката в спектакъла), Димитр Несторов, Васил Витанов и няколко момичета. Малкият Джим Кокинс, от когото тръгва всичко, е Явор Вълканов.

„Пиратите“ на Анастасия Събева ще пътешестват в Театър „Азарян“.

Приключението в Театър „Азарян“ е за възрастни, но е подходящо и за деца над 12 години.

Премиерата на „Островът на съкровищата“ е на 17 декември. До края на годината спектакълът може да бъде видян още на 21 и на 30 декември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg