Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Йоан Холендер гост за рождения ден на зала „България“

Дългогодишният директор на Виенската опера ще чуе концерт на Софийската филхармония

Найден Тодоров с Йоан Холендер. Снимка: Софийска филхармония - Йоан Холендер гост за рождения ден на зала „България“

Найден Тодоров с Йоан Холендер. Снимка: Софийска филхармония

Една от най-авторитетните фигури в света на операта ще бъде специален гост на празничния концерт, посветен на 80-ата годишнина от откриването на зала „България“ в понеделник вечерта.

Йоан Холендер, дългогодишният директор на Виенската Щатсопера, създател на престижния музикален фестивал „Джордже Енеску”, артистичен съветник на Мет Опера и на Пролетния фестивал в Токио, ще слуша заедно с българската публика концерт на Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров.

Откривател и на българи, превърнали се впоследствие в световни звезди – като Веселина Кацарова, Красимира Стоянова и Надя Кръстева – Холендер само преди дни, на официална церемония в дом „Витгенщайн“, получи „Златен век“, най-престижната награда на нашето Министерство на културата.

В концерта тази вечер участват солистите Аглика Генова и Любен Димитров (клавирно дуо) и Людмил Ангелов (пиано). В програмата влизат Бах, Хендел, Панчо Владигеров и Петко Стайнов. Участва и Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ под диригентството на Славил Димитров.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС