Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Йоко Оно празнува рождения ден на Ленън за Гинес

Вдовицата на легендарния бийтълс кани на 6 октомври почитателите му в Сентрал парк в Ню Йорк

„Идеите са заразни. Разпространи новината! Дойде моментът да действаме! Действието означава Мир“, уверява Йоко Оно. - Йоко Оно празнува рождения ден на Ленън за Гинес

„Идеите са заразни. Разпространи новината! Дойде моментът да действаме! Действието означава Мир“, уверява Йоко Оно.

Йоко Оно ще чества рождения ден на Джон Ленън, като организира в Сентрал парк в Ню Йорк събитие, което да влезе в книгата на рекордите на Гинес. Рожденият ден на Джон е 9 октомври – ако бе жив, музикантът би навършил 75 г. Празникът обаче е планиран за 6 октомври.

„Няма кой знае какво да се прави. Енергията въздейства по най-мистериозни начини. Представяш си ефекта на доминото и започваш да мислиш за Мира“, обяснява Йоко Оно в мейл, който от няколко дни обикаля в социалните мрежи.

Събитието ще бъде на Ийст Медоу в Сентрал парк. Там Оно очаква да събере между 6 хиляди и 10 хиляди души.

Участието в събитието е безплатно, но организаторите са отворили уеб страница, на която приемат дарения от почитатели на бийтълса в полза на неправителствената организация Imagine Peace.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

„Идеите са заразни. Разпространи новината! Дойде моментът да действаме! Действието означава Мир“, уверява Йоко Оно в друго свое послание, изпратено на повече от 4,7 милиона души в Туитър.

Записването ще започне на 6 октомври в 10 ч. местно време на Ийст Медоу в Сентрал парк.

Джон Ленън беше убит на 8 декември 1980 г. пред вратите на дома си в сградата „Дакота“, срещу Сентрал парк. След убийство на Ленън на площадка в парка бе поставен надпис „Ягодови полета“, кръстена на името на Дома за деца на Армията на спасението в Ливърпул, в чийто двор Джон си е играел като малък. На новите „Ягодови полета“ в Ню Йорк се събират много от феновете му, за да му отдадат почит.

„Ягодовите полета“ в Ливърпул

„Ягодовите полета“ в Ливърпул

Мемориалът „Ягодови полета“ в Сентрал парк, Ню Йорк

Мемориалът „Ягодови полета“ в Сентрал парк, Ню Йорк

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах