СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Йоргос Лантимос работи по два нови филма с Ема Стоун

Един от тях - „AND“, е с Уилям Дефо, Джеси Племънс и Маргарет Куали

Ема Стоун във „Фаворитката“ - Йоргос Лантимос работи по два нови филма с Ема Стоун

Ема Стоун във „Фаворитката“

Йоргос Лантимос, режисьорът на „Фаворитката“, работи по нов филм с Ема Стоун. Работното име на проекта е „AND“, продукцията събира внушителен актьорски състав в лицето на Джеси Племънс, Уилям Дефо и Маргарет Куали, съобщава „Дедлайн“.

Сюжетът на сериала не се разкрива, но от компанията „Сърчлайт“ коментират, че става дума за „още един истински оригинален проект“, а работата с четиримата обявени актьори е „върхът на сладоледа“. Освен режисьор, Лантимос е ангажиран и като сценарист заедно с Ефтимис Филипу.

Филмът ще обедини отново гръцкия режисьор и Стоун, с която работиха по „Фаворитката“ от 2018 г. – исторически филм за британската кралица Анна и две благороднички в ожесточена надпревара за позицията на кралска любимка. Филмът донесе един „Оскар“ за Оливия Колман и номинации за поддържаща роля за Стоун и Рейчъл Уайз.

Вижте още: ФАВОРИТКА НА КРИТИКАТА, НО НЕ И НА ПУБЛИКАТА

Преди да гледа Стоун в „AND“, публиката ще я види и в друг предстоящ проект на Лантимос. Двамата си партнират за „Poor Things“ – „викторианска история за любов, научно откритие и дързост“. В центъра на историята е Бел Бакстър (Стоун) – млада жена, която умира, но се връща обратно към живота с помощта на ексцентричен и брилянтен учен. Премиерната дата не е посочена в IMDb, стои само годината 2022 г.

Миналите проекти на Лантимос също се приемат добре от критиката – „Омарът“ бе номиниран за оригинален сценарий, а „Убийството на свещения елен“ бе награден от Кан, отново за сценарий. „Кучешки зъб“ получи „Особен поглед“ от Кан и бе номиниран за международен филм през 2011 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90